© AFP

Nairo Quintana (33) kijkt uit naar z’n terugkeer in het peloton: “Men vertelde me dat ik moest stoppen”

Na een jaar zonder team en dus ook zonder enig competitieritme, pikt Nairo Quintana in 2024 de draad weer op. De intussen 33-jarige Colombiaan krijgt bij Movistar een nieuwe kans in het wielerpeloton. “Ondanks alles ben ik in vorm.”

Jens Heylen
Bron: Cyclingnews

Meer dan een jaar zat Quintana zonder team, nadat zijn contract bij de Franse WorldTour-ploeg Arkéa-Samsic niet verlengd werd. Dat hij in de Ronde van Frankrijk van 2022 betrapt werd op het door de UCI verboden middel Tramadol en vervolgens uit de einduitslag genomen werd, lag aan de basis van die beslissing. Na een lange zoektocht kreeg Quintana bij oude werkgever Movistar een nieuwe kans voor komend jaar.

“Ik moet geduld hebben, want ik heb een hele tijd niet competitief gekoerst”, vertelde Quintana onlangs na zijn eigen Gran Fondo-wedstrijd in Colombia. In tegenstelling tot die van zijn landgenoot Rigoberto Uran enkele weken geleden stond er geen Wout van Aert aan de start. “Toen anderen de Giro betwisten, zat ik in Colombia te trainen. Sommigen verklaarden me gek en dat ik gewoon moest stoppen met profwielrennen.”

Geen verval

“Ondanks alles ben ik nog steeds in vorm”, legt de 33-jarige Colombiaan verder uit. “Op training haal ik nog altijd dezelfde waarden van toen ik nog competitie reed. Daar maak ik me dus geen zorgen over. Al wil ik het niet te licht opnemen en zal ik moeten blijven werken om goede benen te hebben in 2024.”

Welke wedstrijden Quintana in 2024 specifiek zal aandoen, is nog niet bekend. Maar naar verluidt staat de Ronde van Italië met stip aangeduid in zijn agenda. Een ronde die hij in 2014 nog won… in de kleuren van Movistar. Herhaalt de geschiedenis zich tien jaar na datum?

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer