Politie ontdekt illegaal tankstation met goedkope brandstof

© FOD Financiën

Wommelgem -

Politie en douane hebben een illegaal tankstation ontdekt bij een controle in Wommelgem. Chauffeurs konden er terecht voor de aankoop van rode diesel, een goedkopere brandstof die verboden is voor gewone voertuigen. Volgens de douane werd voor meer dan 20.000 euro aan accijnzen ontdoken.

jtp

De douane hield vorige week dinsdag samen met de lokale politie Minos een controleactie gericht op transportbedrijven in de buurt van Wommelgem. “Die controle werd georganiseerd in het kader van het gebruik en de verkoop van rode diesel”, zegt woordvoerder Marlies Thijs van de politie Minos.

Die rode diesel is normaliter bedoeld om te verwarmen, voor generatoren of de aandrijving van landbouwvoertuigen. Maar kan dus ook gebruikt worden als brandstof voor gewone voertuigen. “Wie rijdt op rode diesel met gewone voertuigen ontwijkt accijnzen, omdat rode diesel onder een lager accijnstarief valt”, legt woordvoerder Francis Adyns van de FOD Financiën uit. “Het vormt in het geval van transportbedrijven ook oneerlijke concurrentie. Er zijn herkenningsmiddelen zoals een rode kleurstof aan toegevoegd om onderscheid te kunnen maken met ‘gewone’ diesel”.

Er werd op verschillende locaties gecontroleerd. “In Wommelgem werd een illegaal tankstation ontdekt. In het magazijn was een capaciteit van 35.000 liter rode gasolie voorzien, goed voor een ontdoken accijnsschuld van 21.005,55 euro, exclusief btw en boetes”, zegt Adyns. Aan de pomp was zelfs een betaalterminal voorzien waarbij de brandstof in het zwart kon betaald worden.

Het magazijn werd verzegeld. De pompinstallatie en twee vrachtwagens die reden op rode diesel zijn in beslag genomen. Alle betrokkenen werden geïdentificeerd. Het onderzoek wordt voortgezet.

© FOD Financiën

© FOD Financiën

© FOD Financiën

© FOD Financiën

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen