© AP

Al zeker acht doden door “megastorm” in Rusland, Oekraïne en Moldavië

In Rusland, Oekraïne en Moldavië zijn al zeker acht mensen om het leven gekomen door een winterse storm. Dat melden de verschillende autoriteiten.

gjs
Bron: BELGA

De stormen, die door de Russische media de “storm van de eeuw” en een “megastorm” worden genoemd, hebben volgens het Russische ministerie van Energie de Krim, een Oekraïens schiereiland dat in 2014 werd geannexeerd, het zuidwesten van Rusland en de gedeeltelijk bezette regio’s Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Cherson in Oekraïne het zwaarst getroffen.

Het lichaam van een man werd volgens regionale autoriteiten gevonden in Sotsji, een populaire Russische badplaats. Op de Krim stierf een andere man die “naar de golven was gaan kijken”, vertelde een adviseur van de gouverneur van de Krim. Een persoon stierf aan boord van een boot in de Straat van Kertsj, tussen de Krim en Rusland. Een ander lichaam werd ontdekt in Novorossiysk, in de regio Krasnodar. 

De Moldavische autoriteiten spraken van vier dodelijke slachtoffers op hun grondgebied. Twee van hen werden in hun auto, die bedolven was onder sneeuw, aangetroffen in de buurt van de zuidoostelijke stad Coscalia. Het lichaam van een levenloze 48-jarige man werd ontdekt in het oostelijke dorp Cruglic. Het vierde slachtoffer overleed in Grigoriopol, een stad in de afgescheiden regio Transdnjestrië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer