Een buikdansende minister en voor Philippe Geubels lonkt de politiek: dit was ‘De slimste mens ter wereld’

Erik Van Looy laat zich extra beleefd uit wanneer minister Petra De Sutter zich aan zijn quiz waagt. Al is die beleefdheid van korte duur: de quizmaster waagt zich aan een buikdans, en hij is niet de enige. Er wordt ook duchtig gequizd, met een verrassend finalespel tot gevolg.

Eline VandeGehuchte

De winnaar maandagavond

“Ik had het niet verwacht”, zegt ze, maar minister Petra De Sutter is als nieuwkomer meteen de slimste van de avond.

De verliezer

Komiek Jeroen Leenders valt af na zeven deelnames. Even was het spannend: Charlotte Adigéry stond flink voorop maar liet veel punten schieten omdat ze niet wist dat men niet alleen om tandpijn maar ook voor een gewone controle naar de tandarts trekt. De twee treffen elkaar sowieso in de finaleweken.

De nieuwkomer op dinsdag

De West-Vlaamse koning der imitatie Guga Baúl komt langs.

De beste quotes

Erik Van Looy: “Heb je veel supporters mee?” Petra De Sutter: “Ik denk het wel.” Waarop gejoel opstijgt uit het publiek. Jurylid Philippe Geubels: “Dat zijn gewoon alle kiezers van Groen.”

***

Van Looy vraagt De Sutter of BV’s in de politiek passen. Waarop de minister: “Iedereen is welkom, dus wie straks eens wilt praten ...” Jurylid Bockie De Repper: “Ik denk wel dat ik daar pas. Drinken tijdens de kantooruren, wildplassen en dan flikken verwijten. Klinkt als Aalst Carnaval.”

© Play4

***

Charlotte Adigéry en Jeroen Leenders spelen tegen elkaar in de finale.Voor Adigéry is het de eerste keer. Van Looy tegen Leenders: “Hoeveel keer heb je het finalespel al gespeeld?” De komiek: “Vaker dan dat ik in het programma heb gezeten.”

***

Adigéry vindt het jammer dat het erop of eronder is voor zichzelf of Leenders. “Voor een van ons is het voorbij. Ik vond het altijd zo leuk om elkaar te treffen in de loges.” Waarop minister Petra De Sutter: “Maar ik ben ook sympathiek.”

© Play4

Het mooiste moment

Tijdens de puzzelronde waagt minister De Sutter zich aan een vorm van buikdans. “Niet goed voor mijn reputatie”, besluit ze. Philippe Geubels doet het dansje over, ditmaal mét blote buik. Tot ongeloof van het publiek blijkt dat een groot succes: de komiek lijkt wel een professioneel buikdanser. Ook Erik Van Looy zet zich uiteindelijk aan de exotische dans, inclusief accessoires.

De tussenstand:

1. Alex Agnew (8 afleveringen)

2. Robin Pront (7 afleveringen)

3. Jeroen Leenders (7 afleveringen)

4. Fien Germijns (6 afleveringen)

5. Maureen Vanherberghen (5 afleveringen)

INFO. ‘De slimste mens ter wereld’, van maandag t.e.m. donderdag om 21.15 uur op Play4. In ‘Team Ochtend’ bij Play Nostalgie hoor je elke dag tussen 8 en 9 uur een gesprek met de afvaller.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer