Fleur en Alexander hebben een keuze gemaakt en Brecht verrast Jolien.© VTM

Alle knopen zijn doorgehakt in ‘Blind getrouwd’: een scheiding, een ommekeer en een écht aanzoek

Na Emma en Emile en Isabelle en Mathieu hebben nu ook Fleur en Alexander een keuze gemaakt: gaan ze de toekomst samen tegemoet of scheiden hun wegen? Dat Jolien en Brecht samenblijven, is dan weer geen verrassing. Toch dropt de brandweerman nog een romantisch bommetje.

evdg

Eerder werd duidelijk dat Alexander (28) geen diepere gevoelens heeft voor Fleur (29), terwijl zij de deur wel op een kier had staan. Is daar nu verandering in gekomen? Na enkele emotionele dagen zien de twee elkaar terug op de plek waar het voor hen begon: het stadhuis van Jabbeke, waar ze elkaar zeven weken eerder het jawoord gaven. “Dag knappe madam”, zegt Alexander als Fleur binnenwandelt. “Ik was relaxed, maar toen ik op je wachtte kwam de spanning wel terug.”

Hart vs. verstand

In zijn speech is Alexander vol lof over Fleur. “Als er een woord is dat ons samenwonen goed samenvatte, was het zorg dragen voor elkaar. Daarnaast hebben we veel plezier gemaakt, al bleven de echte gevoelens uit. Gevoelens waarvan ik had gehoopt dat deze zouden komen, eens we elkaar beter zouden leren kennen. En die ik en wij nodig hebben om onszelf de komende weken en maanden te smijten.” De Bruggeling zegt dat hij gevloekt heeft op de gevoelens die uitbleven, maar noemt het experiment geen mislukking. “We hebben er alles uit gehaald.”

Ook Fleur beaamt op haar beurt dat het uitblijven van zíjn gevoelens voor onrust zorgde. “Ik had gehoopt dat onze tijd apart mij ging helpen, maar ik moet toegeven dat ik er nog altijd niet aan uit geraak. Daarom wil ik je laten weten, dat de deuren die zeven weken geleden wagenwijd open stonden volgens mijn hart nog steeds op een kiertje staan, maar dat mijn verstand ook weet dat we hiervoor met twee moeten zijn en dat niet het geval is.” Het maakt dat de knoop is doorgehakt: Alexander en Fleur gaan niet verder als man en vrouw.

Voor Fleur en Alexander is het einde verhaal.© VTM

Ommekeer

Mathieu (32) en Isabelle (26) besloten in de vorige aflevering van Blind Getrouwd om als vrienden door het leven te gaan. “Het was niet dé match maar we hebben ons toch geamuseerd”, klinkt het. Hoewel er ook bij Emma (31) en Emile (28) geen sprake was van verliefdheid, wilden zij alsnog ontdekken wat de toekomst voor hen in petto kon hebben als koppel. Alleen: het verder ontdekken bleek maar weinig te veranderen aan het amoureuze. Het kwam tot een ommekeer: Emma en Emile besloten uit elkaar te gaan. Vooral Emile bleef hangen in een gevoel van camaraderie.

Tijdens de reünie van alle stellen, zes maanden na het huwelijk, blikt Emma terug. “Ik heb uiteindelijk duidelijkheid gevraagd aan Emile maar hij wist het nog steeds niet goed. Ik dacht toen: geen antwoord is soms ook een antwoord, een neen.” Ook Emile zegt dat het op een bepaald moment tijd was om er een punt achter te zetten. “Je moet durven zeggen dat het niet gaat.” De twee zijn nu vrienden. “Ik dacht er pas alles uitgehaald te hebben als ik met een relatie zou eindigen”, aldus Emma. “Maar ik heb er meer uitgehaald: vriendschap, zelfkennis en zelfvertrouwen.”

Emma en Emile gingen alsnog uit elkaar.© VTM

Nog eens ‘ja’

Bij één koppel ging de vonk naar een heus vuur: Brecht (32) en Jolien (32) waren van bij het begin gek op elkaar en dat is vandaag nog niet anders. De twee moesten hun relatie nog geheimhouden voor Vlaanderen, met scenario’s die uit een sketch weggelopen lijken tot gevolg. “We hebben eens een tripje naar Durbuy ondernomen, maar daar wemelt het van de Vlamingen. Na een halve dag moesten we gewoon vluchten”, vertelt het koppel in een interview aan deze krant.

De verrassing van Brecht voor Jolien: een écht aanzoek.© VTM

Om de verjaardag van Jolien én hun liefde te vieren, had Brecht na de reünie met alle koppels nog een verrassing in petto. Omdat hij zijn vrouw nooit zelf ten huwelijk heeft gevraagd, ging hij op zijn knie voor Jolien. Een écht aanzoek. Goed voor een volmondige ‘ja’, en misschien ook wel voor het meest romantische moment van de Vlaamse televisie dit jaar.

Wat de toekomst brengt? “Huisje, tuintje, kindje.” En voor wie de liefde zoekt en zich wil wagen aan het intussen gekende experiment: inschrijven voor Blind Getrouwd kan op de website van VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer