Man City-coach Pep Guardiola ziet Kevin De Bruyne pas terugkeren in 2024: “Het wordt een gelukkig Nieuwjaar voor iedereen”

Sinds de openingsspeeldag in en tegen Burnley is Kevin De Bruyne (32) niet meer te zien op de Engelse velden. De spelmaker viel toen al snel uit met een hamstringblessure, waarvan De Bruyne nog steeds herstellende is. Het goede nieuws is dat hij begin januari zijn comeback zal maken.

Jens Heylen
Bron: The Times

Zondag ging De Bruyne de sfeer opsnuiven op het F1-circuit van Abu Dhabi. In een gesprek bij het aanwezige Sky Sports liet de Rode Duivel vallen dat hij vroeg in het nieuwe jaar opnieuw in actie zal kunnen komen voor de treblewinnaar uit het blauwe deel van Manchester.

Dat nieuws bevestigde ook trainer Pep Guardiola tijdens de persconferentie voor de Champions League-wedstrijd van City tegen het RB Leipzig van Loïs Openda. “Als hij zegt dat hij pas terugkeert in januari, dan is het ook januari”, beklemtoonde Guardiola. “Ik had hem er erg graag het hele seizoen bij gehad, maar hij heeft me bevestigd dat hij begin januari opnieuw beschikbaar zal zijn. Met andere woorden wordt het een gelukkig Nieuwjaar voor iedereen”, aldus de Spanjaard.

City heeft dinsdag aan een punt thuis tegen RB Leipzig genoeg om als groepswinnaar de knock-outfase van de CL in te gaan. Vorige editie walsten The Citizens met 7-0 (!) over de Duitsers.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer