© VTM

Twee Belgische tv-programma’s winnen Gouden Roos

De Belgische tv-programma’s ‘Recht naar de Gevangenis’, dat Woestijnvis maakte voor Play4, en ‘Bestemming X’ van Geronimo voor VTM, hebben maandagavond elk een Gouden Roos in de wacht gesleept, een van de meest prestigieuze prijzen in televisieland.

Bron: BELGA

‘Recht naar de Gevangenis’ won in de categorie ‘Factual Entertainment and Reality’. ‘Bestemming X’ kreeg de prijs in de categorie ‘Competition Reality’.

LEES OOK. ‘Bestemming X’ legt geheimen bloot: de makers gingen ook zelf in de fout

In totaal waren vier Belgische tv-programma’s genomineerd, gekozen uit een lijst van ruim 700 kandidaten uit 30 landen. De reeks ‘Season of Sex’, te zien op VRT MAX, kon zijn nominatie maandagavond niet verzilveren. In de categorie ‘Multiplatform Series’ won uiteindelijk ‘Capture’. En ook de Franstalige versie van Dertigers, ‘Trentenaires’ op RTBF, behaalde uiteindelijk geen award. In de categorie ‘Soap/Telenovela’ won ‘Another Love’.

Play4 veroverde vorig jaar al een Gouden Roos met ‘James De Musical’, in de categorie ‘Studio Entertainment’.

Al sinds 1961 zetten de Rose d’Or Awards internationale televisie- en radioprogramma’s in de bloemetjes die uitblinken in originaliteit, creativiteit en uitmuntendheid. In het verleden werden onder meer ‘De Mol’ (2000), ‘Benidorm Bastards’ (2010) en ‘Wat Als?’ (2013) al bekroond met de prijs. Meer recent, in 2018, gingen de Een-programma’s ‘Down the road’ en ‘Sorry voor Alles’ met een Gouden Roos aan de haal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer