Voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne liet zich vier dagen opsluiten voor het programma ‘Recht Naar De Gevangenis’.© Play4

Twee Vlaamse televisieprogramma’s winnen prestigieuze Gouden Roos: “Bewijst creativiteit van Vlaamse media-industrie”

Op het gala van de Gouden Roos in Londen hebben twee Vlaamse tv-programma’s de Gouden Roos gekregen. Dat is één van de meest prestigieuze televisieprijzen in Europa voor amusementsprogramma’s. Bij de winnaars het VTM-programma ‘Bestemming X’ van het Antwerpse productiehuis Geronimo.

debn

In het Londense Royal Court Theatre hebben het VTM-programma Bestemming X en het Play4-programma Recht Naar De Gevangenis maandagavond een Gouden Roos gewonnen. Daarmee komen er twee opvolgers voor James, De Musical dat vorig jaar in de prijzen viel.

Winnaars

In de categorie ‘Competition Reality’ ging Bestemming X met de prestigieuze award lopen. “We zijn ongelooflijk trots op de Gouden Roos voor Bestemming X! Dat is het resultaat van toegewijd teamwork, grensverleggende creativiteit en het lef om te innoveren. Wat begon als een gewaagd idee, heeft nu ook internationaal erkenning gekregen. Dat een klein productieteam uit Vlaanderen het kan afleggen tegen grote internationale spelers is echt straf. Deze erkenning zet ons nog meer op de kaart in de internationale televisiemarkt”, zegt Maarten Janssen, channel manager bij VTM.

Het programma is intussen verkocht aan vijf landen, waaronder aan de Britse BBC.

In de categorie ‘Factual Entertainment and Reality’ was het prijs voor het Play4-programma Recht Naar De Gevangenis. Daarin deelden zes gevangenen voor vier dagen de cel met een machthebber. Onder meer ex-justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) deelde vier dagen de cel met een gedetineerde.

Andere inzendingen

Daarnaast waren ook nog Seasons Of Sex van de VRT en Trentenaires van de Franstalige openbare omroep RTBF genomineerd, maar zij moesten de duimen leggen voor andere Europese inzendingen.

Opvolging

Met deze twee winnaars staat de teller voor ons land al op acht Gouden Rozen. In 2000 was De Mol de eerste Vlaamse/Belgische winnaar. Daarna volgden Benidorm Bastards (2010), Wat Als? (2013), Down The Road en Sorry Voor Alles (beide in 2018), en James, De Musical (2022).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER