AFP / Photo News
Volledig scherm
© AFP / Photo News

Brecel, Evenepoel of Swings Sportman van het Jaar, Hendrickx, Kopecky of Meesseman genomineerden voor Sportvrouw

Wereldkampioen snooker Luca Brecel, wielrenner Remco Evenepoel en schaatser Bart Swings zijn de drie grote genomineerden voor de trofee van Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat het tussen kunstschaatsster Loena Hendrickx, (baan)wielrenster Lotte Kopecky en basketbalster Emma Meesseman.

10 reacties

  • Dirk Verstraete

    5 maanden geleden
    Altijd Swings! 5 keer wereldkampioen 1 keer zilver en 2 keer brons. Zonder alle andere overwinningen dit jaar er nog bij te tellen. In de media wordt alleen zijn wereldkampioen massastart genoemd maar won in het WK skeeleren zowel de 1000 m als de marathon ( en nog 2 andere) Alsof Usain Bolt zowel de 100 m als de marathon zou winnen op een WK! Daar kan je het mee vergelijken.
  • Werner Humblé

    5 maanden geleden
    Brecel en Kopecky
  • Baudewyn Vermeulen

    5 maanden geleden
    Sportvrouw zonder twijfel Lotte Kopecky, Ronde van vlaanderen, kampioen van België, wereldkampioen op de weg en op de piste 2x en dan nog de ronde van Frankrijk groene trui en tweede in het klassement. Wat een jaar voor het Belgische wielrennen
  • Luc Deville

    5 maanden geleden
    Wat met wie de komende weken een uitzonderlijke prestatie leverde? Waarom de sportman/vrouw niet verkiezen eind januari of begin februari? Alle prijzen en jaaroverzichten die over een heel jaar gaan moeten na nieuwjaar gekozen of gemaakt worden. Een jaar eindigt op 31 december om middernacht, niet ergens in november of december.
  • Ben Van Nijlen

    5 maanden geleden
    Voor mij mag het Swings zijn