Bond Beter Leefmilieu heeft onder meer het bloed van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams Parlementslid Jos D’Haese (PVDA) getest.
Volledig scherm
Bond Beter Leefmilieu heeft onder meer het bloed van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) en Vlaams Parlementslid Jos D’Haese (PVDA) getest. © BELGA / Photo News

Van Zuhal Demir (N-VA) tot Jos D’Haese (PVDA): alle acht geteste politici hebben PFAS in hun bloed

Bond Beter Leefmilieu heeft deze zomer het bloed van acht politici getest op de aanwezigheid van PFAS. Bij elk van hen werden PFAS teruggevonden. “Zoals verwacht, is niemand immuun. Deze test weerspiegelt dat PFAS wijdverspreid zijn”, zo meldt Bond Beter Leefmilieu in een persbericht. De organisatie ijvert voor een algemeen Europees PFAS-verbod.

11 reacties

  • Pat Debal

    5 maanden geleden
    Demir houd zich liever bezig met de boeren dan zich bezig te houden met een groter probleem zoals PFAS
  • Carin Desmet

    5 maanden geleden
    Demir zou je beter daar op toeleggen inplaatst van de ganse dagen over stikstof bij de boeren.
  • jos hurkmans

    5 maanden geleden
    Waarom zou een politiek zakkenvuller het niet hebben en het gewone volk wel.Gelukkig dat politiekers het ook krijgen of hebben,moest het enkel bij het gewone volk zijn hadden ze totaal niks ondernomen tegen de fabriek in Zwijnaarde en alles stil gehouden.
  • vanaeken jokke

    5 maanden geleden
    Er was toch niks aan de hand zij de groene burgemeester van Zwijndrecht en de groene minister van milieu heeft dat ook nog een bevestigd. Ze hadden bij groen gedroomd dat er niks fout was met pfas.
  • Louise Maertens

    5 maanden geleden
    PFAS zit niet enkel in het drinkwater, iedereen die voeding eet, bereid in een antiaanbakpan heeft PFAS in zijn bloed. PFAS is veel slechter voor de gezondheid dan stikstof.