© Belga

Verdachte van bommeldingen in Brusselse en Waalse scholen heeft feiten bekend

De man die in Marokko is opgepakt voor de reeks bommeldingen in Brusselse en Waalse scholen, heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de bommeldingen. Dat meldt het Brusselse parket. “De eerste vaststellingen van het onderzoek tonen aan dat de verdachte geen terroristische motieven heeft”, aldus het parket.

jvh
Bron: RTBF

Eind oktober en begin november was er sprake van een eerste reeks bommeldingen. Zondagavond was er opnieuw een bomalarm, deze keer werd een dertigtal scholen in Brussel en Waals-Brabant van het netwerk Wallonie-Bruxelles Enseignement getroffen. Die scholen gingen maandagochtend niet open. Ongeveer 10.000 leerlingen werden daardoor getroffen.

Het Brusselse parket opende een onderzoek naar die bommelding, dat in handen werd gegeven van de Brusselse federale gerechtelijke politie. “Het OSINT-onderzoeksteam van de federale gerechtelijke politie Brussel heeft samen met internationale partners intensief gewerkt aan het traceren van de bron van deze dreigementen”, zegt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. “Met behulp van geavanceerde technologieën en nauwe samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten, slaagden ze erin om een verdachte te lokaliseren en tot arrestatie over te gaan.”

De opgepakte man, die de Marokkaanse nationaliteit heeft, is intussen ondervraagd en heeft de feiten bekend tegenover de Marokkaanse autoriteiten, aldus nog het parket. “De eerste vaststellingen van het onderzoek tonen aan dat de verdachte geen terroristische motieven heeft. Het parket van Brussel voert op dit ogenblik het verdere onderzoek en staat in nauw contact met de Marokkaanse autoriteiten. Wat het exacte motief van de verdachte is, zal verder onderzoek nog moeten uitwijzen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER