© Francis Masure

© Francis Masure

thumbnail:
thumbnail:

BrassBand Zuid-Limburg kampioen op Belgische Brassband Kampioenschappen

Borgloon -

Vorig weekend waren alle ogen en oren gericht op de Belgische Brassband Kampioenschappen die doorgingen in Heist-op-den-Berg. Ook Brassband Zuid-Limburg nam hieraan deel. Mét resultaat: ze werden kampioen in de Open Afdeling.

Francis Masure

Het was met een klein hartje dat de muzikanten van Brassband Zuid-Limburg naar Heist-op-den-Berg trokken. “Als beginnende band voor het eerst deelnemen aan de Belgische kampioenschappen is immers niet zo evident”, klinkt het. Een driekoppige internationale jury moet blindelings de muziekstukken beoordelen. De jury bevindt zich effectief achter een zwart gordijn Ook de naam van de spelende vereniging wordt niet bekendgemaakt aan de jury, om een volledig onpartijdig oordeel te garanderen. Al deze maatregelen maakten toch wel indruk op de Haspengouwse muzikanten.

Eens op het podium was er van enige zenuwachtigheid geen sprake meer. BrassBand Zuid-Limburg zette een fantastische prestatie neer die door de jury beloond werd met de kampioenstitel in open afdeling, een afdeling voor bands die voor het eerst deelnemen aan de kampioenschappen. Een schitterend resultaat voor een brassband die pas drie jaar geleden werd opgericht en met allemaal eigen muzikanten een gedurfd repertoire brachten.

“Een band die nog maar enkele jaren bestaat, gevormd met muzikanten die bij het ontstaan van de band nog nooit de brassbandvorm hadden meegemaakt en het eerste wat er in het juryverslag te lezen staat is 'mooie warme brassbandsound'. We mogen meer dan fier zijn op onze band en onze prestatie”, zegt dirigent Jan De Maeseneer. Ook de solistische inbreng van eufoniumspeler Jef Neven werd gehonoreerd met de solistenprijs in open afdeling. “Dit resultaat hebben we alleen te danken aan de onverdroten en enthousiaste inzet van onze eigen muzikanten, het bestuur en toegewijde dirigent”, zegt voorzitter Marc Soentjens. Brassband Willebroek werd nationaal kampioen in de kampioensafdeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer