VIDEO. Hooligans van PSG bestormen café dat vol zit met Newcastle-fans voor Champions League-duel in Parijs

Paris Saint-Germain neemt het in de vijfde Champions League-groepsmatch dinsdagavond in het eigen Parc des Princes op tegen Newcastle United. De Fransen hebben sportief wat recht te zetten na de 4-1-blamage uit de heenmatch. De Parijse harde kern heeft die nederlaag duidelijk nog niet verteerd, zo blijkt uit beelden op sociale media.

Jens Heylen

Maandagavond zochten een groep heethoofden de confrontatie op met afgereisde Engelse supporters in een café in Parijs.

Naar verluidt zouden zo’n 2.000 Newcastle-fans de oversteek naar de Franse hoofdstad gemaakt hebben. De plaatselijke politiediensten hebben het duel van dinsdagavond ook bestempeld als een risicomatch.

Het is niet de eerste keer dat fans van The Magpies geviseerd werden in deze Champions League-campagne. Op de eerste speeldag hadden ultra’s van AC Milan het al gemunt op de supportersgroep van Newcastle. Een fan werd in al het tumult ook neergestoken.

Sportief staat er voor beide teams nog heel wat op het spel. PSG staat momenteel tweede in groep F met zes punten, Newcastle telt er vier. In het andere duel staan Borussia Dortmund en AC Milan tegenover elkaar in San Siro. De Duitsers zijn op dit moment groepsleider met zeven punten, Milan is derde met vijf stuks. Zoals u ziet, ligt alles nog open in deze poule.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer