© RTV

Man uit Vorselaar is 38ste Lottomiljonair van het jaar en wint 2,5 miljoen euro: “Eerst een nieuw salon”

Vorselaar -

Een man uit Vorselaar heeft bij de Lotto-trekking van 1 november welgeteld 2.500.033,85 euro gewonnen. “De winnaar vertelde me dat hij zijn woning gaat renoveren met het geld, maar zijn eerste aankoop wordt een nieuw salon”, zegt Liliane Goor van de Nationale Loterij.

Marc Peeters

De gelukkige winnaar, die anoniem wil, blijven kocht zijn ticket in de krantenwinkel van Kyra Janssens-Boeckx in de Molenstraat in Vorselaar. De klant koos voor een Quick Pick. Dat is een formule waarbij de computer een cijfercombinatie kiest. “Die avond kwam de juiste voorspelling maar eenmaal uit de trommel gerold”, weet Liliane Goor. “Hierdoor lag er voor de winnaar meteen een topbedrag klaar.”

“We waren echt helemaal verbaasd door het nieuws”, verklapte de winnaar toen hij zich met het winnende biljet aanmeldde in de kantoren van de Nationale Loterij in Brussel. “We spelen bij elke Lotto-trekking mee in onze vaste krantenwinkel, maar wonnen tot dusver vooral kleinere bedragen. Dat we nu in één keer de hoofdvogel afschieten, overtreft onze stoutste dromen.”

Van de winnaar is alleen bekend geweten dat hij werkt als projectmanager. “Wat je kunt doen met 2,5 miljoen? Veel. Bij ons zullen de centjes aangewend worden voor de renovatie van ons huis en allereerst een nieuw salon”, gaf hij nog mee.

Om het winnen van de jackpot lokaal toch wat meer kleur te geven gingen vertegenwoordigers van de Nationale Loterij dinsdag een symbolische cheque afgeven in dagbladhandel Kyra. “Als je telefoon krijgt van de Nationale Loterij dat het winnende ticket in je winkel verkocht is, dan voelt dat toch een beetje alsof je zelf wint”, zegt de uitbaatster. “Zelf heb ik deze winkel nog maar een jaar of drie. Wie de winnaar is, weet ik tot op de dag van vandaag zelf niet. Een man die elke week speelt, zo komen er hier veel en ik ken niet ieders beroep.”

Klant Rudy De Swert gunt de winnaar zijn centen.© Marc Peeters

“Ik ben het alvast niet”, zegt klant Rudy De Swert. “Maar ik gun het de winnaar van harte. Als je niet meespeelt kun je niet winnen. Daarom speel ik ook nog regelmatig.” Rudy verklapt dat hij zelf ooit een keer 15.000 euro met de Lotto heeft gewonnen.

“Dat geld is allang op. Het was ook in de kerstperiode en dan is wat extra cash altijd goed meegenomen. We waren toen zeer opgetogen met de winst. Wat moet er door je heengaan als ze straks 2,5 miljoen op je rekening bijschrijven?”

“Ik zou het met jou delen”, lacht een oudere klant wanneer Kyra zijn Lotto-formulier valideert. Volgens Liliane Goor zijn er dit jaar al 45 Jackpotwinnaars. Dat zijn spelers met zes juiste cijfers. 38 spelers mogen zich miljonair noemen. “En op winnen staat geen leeftijd. Zo was de oudste winnaar 97 jaar en de jongste 19.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen