© VTM

‘Blind Getrouwd’-vrouwen leken relatie langer voordeel van de twijfel te willen geven: is dat louter toeval?

Maandagavond kwam er een einde aan het achtste seizoen van Blind Getrouwd en werden knopen definitief doorgehakt. Eén koppel twijfelde niet en zei volmondig ‘ja’. Bij de andere drie werd het ‘nee’, al lieten de dames — ook een half jaar na het beslissingsmoment — uitschijnen dat ze de relatie nog langer het voordeel van de twijfel hadden willen geven. Is dat louter toeval of zit er meer achter?

Hanne Vandenweghe

Als het alleen aan Fleur had gelegen, dan had ze haar relatie met Alexander verder willen exploreren. Het deurtje naar haar hart stond lange tijd, ook na de opnames nog, op een kier. Een kiertje dat steeds kleiner werd en uiteindelijk volledig dicht waaide. Omdat hij meermaals zei dat hij niet de gevoelens kreeg waarop hij hoopte. “De deur naar onze vriendschap staat nu wel wagenwijd open”, zei zijn voormalige wederhelft. Doorheen het seizoen en zelfs tijdens de seizoensfinale kon de kijker zien dat ook Emma en Isabelle hun romantische relatie, ondanks het hobbelige parcours ervan, langer kansen wilden geven dan hun mannen. Maar omdat je om een relatie uit te bouwen nog altijd met twee moet zijn, eindigt het avontuur ook voor hen in kameraadschap.

Rijst de vraag: hoe komt het dat de dames hun huwelijk meer tijd wilden geven? Is er überhaupt een verklaring voor? “Vrouwen zouden volgens het darwinisme van nature flexibeler zijn”, zegt relatietherapeute Vanessa Muyldermans. “Vroeger althans. Zij pasten zich meer aan om de best mogelijke man van de stam voor zich te kunnen winnen. Die man kon dan zogezegd het best voor vrouw en kinderen zorgen. Hiervoor moesten de dames zich wel kunnen aanpassen, zodat ze aan de behoeften en wensen van die man konden voldoen. Men zegt dat deze vrouwen de mogelijkheid om zich flexibel op te stellen doorgaven aan latere generaties. Daarom kunnen vrouwen zich nu vanuit biologisch standpunt nog steeds meer aanpassen dan mannen. Als ze dat willen.”

Toch is het wellicht een toevallige kwestie dat de drie dames uit dit Blind getrouwd-seizoen wel een stapje verder wilden gaan dan hun ex-mannen. “In de praktijk zie ik namelijk niet zoveel verschillen op liefdesvlak. De dag van vandaag zijn er zowel mannen als vrouwen die met allerlei zaken worstelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer