Brutale overval hakt er zó zwaar op in dat juwelier de deuren sluit: “Dit trauma krijgen we wellicht nooit verwerkt”

Juwelier Hoste in Stasegem stopt een jaar vroeger dan gepland na een brutale overval.© Bas De Wilde

Harelbeke -

Pascal Hoste (62), juwelier in Stasegemdorp, wilde in 2025 in stijl afronden en met pensioen gaan, maar een brutale overval in 2022 steekt daar een stokje voor. “Het is niet meer mogelijk om zo voort te doen, dus hebben we beslist om een jaar vroeger te stoppen.”

Bas De Wilde

“De overval was een afschuwelijke ervaring die de hele tijd is blijven hangen en een blijvende angst en trauma veroorzaakt bij mijn echtgenote, die toen in de zaak stond”, is juwelier Pacal Hoste duidelijk. Wie zijn zaak passeert in het centrum van de Harelbeekse deelgemeente Stasegem, kan er niet naast kijken. “Totale uitverkoop. -20% op alles” prijkt intussen in grote rode letters op de voorgevel.

“De sluiting van de winkel is gepland voor 1 juli 2024, daarna stoppen we er volledig mee. Misschien dat ik zelf nog wat herstellingen zal uitvoeren voor mijn klanten, maar de winkel sluit definitief”, zegt Hoste. “Ik vind het zelf jammer, want ik doe het nog graag. Maar het is te zwaar voor mijn vrouw. Zelf was ik niet aanwezig tijdens de overval, ik vraag me soms af hoe ik eruit gekomen zou zijn.”

LEES OOK. Uitbaatster juwelierszaak erg onder de indruk na brutale overal: “Ze zal vanavond nog niet veel slapen”

De overval dateert van 19 juli 2022. Twee jonge Amsterdammers van 19 jaar zakten af naar Stasegem om er hun slag te slaan. De zaakvoerster liet hen nietsvermoedend binnen, waarna ze enkele vitrines vernielden met een hamer en de vrouw bedreigden met een bus pepperspray. (Lees verder onder de foto)

Alles moet weg. Op 1 juli 2024 is het definitief afgelopen voor juwelier Hoste in Stasegem.© Bas De Wilde

Toen ze richting Amsterdam reden, crashten ze in Sint-Denijs-Westrem en konden ze gevat worden. De twee werden eind 2022 veroordeeld tot drie jaar cel.

LEES OOK. Drie jaar cel voor overvallers van Juwelier Hoste

Voor Pascal Hoste en zijn vrouw is het zeer moeilijk om dit dossier af te sluiten. “De burgerlijke procedure loopt nog steeds. De confrontatie met wat hier gebeurd is, stopt voorlopig niet. Maar een paar maanden geleden hakten we de knoop door om vroeger te stoppen. Het voorbije jaar bleef mijn vrouw worstelen met de feiten. We hebben nu gekozen voor de meest voor de hand liggende toekomst”, zegt Hoste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen