De vrouw werd gegrepen door een goederentrein toen ze de gesloten spoorwegovergang overstak.
Volledig scherm
De vrouw werd gegrepen door een goederentrein toen ze de gesloten spoorwegovergang overstak. © pkm

Vrouw sterft nadat ze wordt gegrepen door goederentrein op gesloten overweg: vriendin kan nog net op tijd wegspringen

Een vrouw is dinsdagmiddag gegrepen door een goederentrein toen ze een gesloten spooroverweg alsnog overstak in de Eekstraat in Lokeren. Ze overleefde de klap niet. Een tweede vrouw, die samen met haar de sporen overstak, kon nog op tijd wegspringen.

  1. ‘Voortvarend gedrag’ en dwangsom boven het hoofd: rechter streng voor bestuur over start heraanleg Markt zonder vergunning
    PREMIUM

    ‘Voortva­rend gedrag’ en dwangsom boven het hoofd: rechter streng voor bestuur over start heraanleg Markt zonder vergunning

    De rechter in kortgeding uit Dendermonde heeft geen spaan heel gelaten van het gemeentebestuur van Zele in zijn vonnis. Niet alleen heeft de rechter bevolen om de werken aan de Markt onmiddellijk stop te zetten, maar ook heeft het Zeelse bestuur harde kritiek gekregen. Dit wordt duidelijk uit het vonnis zelf. De rechter hekelt het ‘eigen voortvarend gedrag’ van het bestuur om de heraanleg van de Markt te starten zonder een beslissing over de omgevingsvergunning af te wachten. Daarnaast wordt ook de bewering van burgemeester Knop, dat het om werken gaat die vrijgesteld zijn van een vergunning, door de rechtbank van tafel geveegd.
    Zele
  2. NET OPEN. Andy (51) en dochter Yinte (19) nemen bekend marktslagerij Dirk en Heidi over: “Voor ambachtelijke kwaliteit moet je hier zijn”
    PREMIUM

    NET OPEN. Andy (51) en dochter Yinte (19) nemen bekend marktslage­rij Dirk en Heidi over: “Voor ambachte­lij­ke kwaliteit moet je hier zijn”

    De bekende Moerbeekse marktslagerij van Dirk De Wilde en zijn vrouw Heidi loopt deze week na twintig jaar op zijn laatste benen. Vanaf dinsdag 7 mei nemen Andy en Yinte De Maesschalck uit Eksaarde het roer over. “Naast de vertrouwde markten zullen we ook wekelijks op vrijdag op het Kerkplein van Eksaarde staan”, aldus vader en dochter die het kraam samen zullen uitbaten. De kersverse zaakvoerders voorzien meteen iets leuks voor hun klanten.
    Lokeren