Vrouw (20) haalt kindje (3) uit buggy en randt het aan in Waasland Shopping: “Het leek alsof ze het kind zou verstikken”

De vrouw (20) verstopte zich met kind (3) tussen kledingrekken in H&M.© Wim Kempenaers

Sint-Niklaas -

Een 20-jarige vrouw uit Temse is aangehouden omdat ze maandagavond in een kledingwinkel in het winkelcentrum Waasland Shopping een kleutertje (3) hardhandig vastgreep en betastte. Volgens gerechtelijke bronnen zou de vrouw psychiatrische problemen hebben, maar was ze niet in behandeling. “De vrouw hield de hand op het mondje van het kind”, aldus S., die alles zag gebeuren.

Pieter Van Hecke Pieter Huyberechts en Dirk Coosemans

Een koppel was maandagavond getuige van het incident, toen ze om 18 uur een kledingwinkel binnenstapten. De man van het koppel merkte al snel een verdacht figuur op. “Ik zag iemand in de kledinghokjes gluren”, vertelt S. “Toen ze zag dat ik haar in het vizier had, liep ze snel weg.”

Niet veel later kwam zijn vrouw overstuur op hem toegelopen. “Ze kon niets meer uitbrengen. Ze wees naar een aantal kledingrekken. Toen ik ging kijken, zag ik de vrouw verstopt tussen kledij, samen met een jong kind”, zegt de getuige.

“De vrouw hield haar hand op de mond en neus van het jonge meisje. Haar oogjes waren rood, het leek alsof ze het kind zou verstikken. Haar broekje was naar beneden. Ze was het meisje aan het betasten”, zegt S nog . Volgens andere bronnen had ook de vrouw zich deels uitgekleed.

Uit de buggy

“Toen de mama het meisje nadien vroeg wat die vrouw had gedaan, wees ze met haar vingertje naar haar kruis.” De vrouw had het kind lukraak uit een buggy getrokken, terwijl de moeder enkele meters verderop kledij stond uit te kiezen.

Er ontstond tumult, maar de man slaagde erin de vrouw ter plaatse te houden. Ondertussen kwamen er bewakingsagenten aangelopen. “De politie was er heel snel”, zegt S. “Eerst werd ik nota bene zelf als schuldige aanzien. Niemand luisterde naar mij. We werden samen met andere getuigen en de slachtoffers anderhalf uur in een ruimte opgesloten voor een verklaring. Nadien gaven ze gelukkig toe dat ik goed gehandeld had”, zegt de man.

Vrouw van 20 aangehouden

S. en zijn vrouw zijn zwaar aangeslagen door heel het gebeuren. “Ze kan er nog steeds niet van slapen”, zegt hij.

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat er maandagavond een vrouw van 20 is aangehouden voor het aanranden van een driejarig kind. Het gaat om een vrouw uit Temse, die volgens gerechtelijke bronnen zelf psychiatrische problemen zou kennen. De vrouw was volgens onze informatie niet in behandeling.

De vrouw is voor de onderzoeksrechter verschenen, en is aangehouden. Het parket wil geen verdere informatie kwijt om het lopende onderzoek niet te schaden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen