Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
41
5
3
2
0
8
6
2
Club Brugge
39
5
4
0
1
13
3
3
Union
38
5
1
4
0
7
8
4
KRC Genk
34
5
3
1
1
5
6
5
Antwerp
29
5
1
4
0
1
8
6
Cercle Brugge
29
5
1
2
2
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
3
3
1
2
0
4
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6

Vincent Mannaert verklaart vertrek bij Club Brugge: "Als goesting ontbreekt, moet je eerlijk zijn"

 di 28 november 2023 18:40
Vincent Mannaert is na dit seizoen niet langer CEO van Club Brugge.

Vincent Mannaert en voorzitter Bart Verhaeghe hebben uitleg gegeven over het vertrek van de CEO bij Club Brugge. Gisteren maakte Mannaert zijn beslissing bekend bij het bestuur.  "We zijn heel transparant geweest tegen elkaar", klinkt het. Ook verzekeren ze dat hun "verstandhouding niet problematisch" was.

Een lang en grondig denkproces, maar een snelle uitvoering na het besluit.

 

Gisteren liet Vincent Mannaert zijn beslissing om op te stappen als CEO weten bij het bestuur van Club Brugge"Eens mijn beslissing genomen was , volgde er snel duidelijkheid", vertelt hij op de persconferentie.

 

"De reden is een combinatie van factoren. Maar de goesting ontbrak om de veeleisende job uit te voeren. Dan moet je eerlijk zijn tegenover jezelf."

 

"De dertien seizoenen zullen de meest intense van mijn leven zijn geweest. Ik onthoud vooral de trots en dankbaarheid dat ik deze job heb mogen doen. Ik ga heel hard werken om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten", verzekert Mannaert.

 

"Ik heb al die jaren mijn job met passie en gedrevenheid gedaan. Maar nu valt er toch een last van me af." Zo had de CEO het moeilijker om openbare optredens te maken.

 

"Het gebeurde in het verleden ook dat ik een wedstrijd in het buitenland miste. Recent gebeurde dat iets vaker. Niet alleen omwille van familiale redenen, ook omdat je het vuur minder voelt branden. Je leeft als het ware met een camera op de rug. Daar moet je goed mee om kunnen."

We geven onszelf de tijd om een goede opvolger te zoeken.

Bart Verhaeghe

Een beslissing waar Bart Verhaeghe begrip voor toont.

 

"Ik had elke beslissing van Vincent gerespecteerd", meent hij. "Ik wist dat Vincent altijd een wijze beslissing zou nemen. Ik heb er alle begrip voor, hij heeft ook veel gerealiseerd."

 

De voorzitter moet tegen volgend seizoen op zoek naar een waardige opvolger.

 

"We geven onszelf de tijd om een goede opvolger te zoeken. Dat is een taak voor de raad van bestuur. Maar eerst is de structuur van belang. Dan zullen we pas over namen praten."

 

"Ik blijf samen met Jan Boone en Peter Vanhecke de hoofdaandeelhouder de komende jaren. We willen nu zo snel mogelijk een nieuw stadion bouwen en hopen dat we in het voorjaar van 2024 een vergunning hebben."

Geen problematische verstandhouding

Zowel Verhaeghe als Mannaert benadrukte dat hun verstandhouding niet de oorzaak was van het vertrek.

 

"Mocht mijn verstandhouding met Bart zo problematisch zijn, zouden we hier nu niet zitten", verzekert de CEO. "We zijn beiden personen met een uitgesproken mening. Die mochten we ook altijd zeggen."

 

"Ook gisteren zijn we heel transparant naar elkaar geweest. In al die jaren hebben we elkaar telkens bij elk meningsverschil weer gevonden voor het belang van Club."

 

"Vincent blijft aandeelhouder en dus verbonden aan Club Brugge", stelt de voorzitter. "En hij blijft een vriend."

Mijn privéproblematiek zorgde in het verleden voor spanning, maar we zijn erin geslaagd dat matuur uit te praten.

Vincent Mannaert

Dat het alcoholmisbruik van Mannaert voor strubbelingen zorgde met het bestuur, geeft Mannaert ook toe. 

 

"Wat mijn privéproblematiek betreft: ik heb daar actief de nodige stappen in gezet en ben daar gunstig in geëvolueerd", deelt hij. "Dat zorgde in het verleden voor spanning, maar we zijn erin geslaagd dat matuur uit te praten."

 

Dus wil de CEO het beste maken van zijn laatste maanden bij blauw-zwart.

 

"Daarna ga ik wat tijd nemen voor familie en gezin. Ik ben een doener, dus het stilzitten zal niet te lang duren. Ik ben benieuwd wat er op mij afkomt."

 

Dat zal geen functie zijn bij een andere Belgische club. "Ik wil me enkel nog smijten in het belang van Club en het afscheid zo mooi mogelijk maken."

Gerelateerd:

persconferentie Club Brugge over Vincent Mannaert

18:43

Einde persconferentie

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert verlaten de persconferentie.

18:41

Wat mijn privéproblematiek betreft: ik heb daar actief de nodige stappen in gezet en ben daar gunstig in geëvolueerd. Dat zorgde in het verleden voor spanning, maar we zijn erin geslaagd dat matuur uit te praten.

Vincent Mannaert
18:40

Mannaert: "Mocht mijn verstandhouding met Bart zo problematisch zijn, zouden we hier nu niet zitten"

18:39

Mocht mijn verstandhouding met Bart zo problematisch zijn, zouden we hier nu niet zitten. We zijn beiden personen met een uitgesproken mening. Die mochten we ook altijd zeggen. Ook gisteren zijn we heel transparant naar elkaar geweest.

Vincent Mannaert
18:39

Ik zal geen functie bij een andere Belgische club op mij nemen. Maar met wat ik wel ga doen, ben ik nog niet mee bezig. Ik wil me eerst smijten in het belang van Club. Ik wil het afscheid zo mooi mogelijk maken.

Vincent Mannaert
18:37

Het vertrek van Vincent verandert niets aan ons verhaal of onze ambities. Hopelijk zorgt dat voor de nodige rust en stabiliteit.

Bart Verhaeghe
18:37

Mannaert: "Zal geen functie bij een andere Belgische club op mij nemen"

18:36

We hebben veel goede mensen zitten die graag doorgroeien. Aan de andere kant zullen er ook heel wat mensen buiten Club Brugge hun kans willen wagen.

Bart Verhaeghe
18:35

We geven onszelf de tijd om een goede opvolger te zoeken. Dat is een taak voor de raad van bestuur. CEO is een heel belangrijke job. Eerst is de structuur van belang. Dan zullen we pas over namen praten.

Bart Verhaeghe
18:34

Bij Club Brugge hebben we heel veel gemotiveerde mensen. Iedereen wil zijn job zo goed mogelijk doen. Dat is onze cultuur. Maar plezier en goesting zijn ook belangrijk.

Bart Verhaeghe
18:34

Verhaeghe: "Vincent heeft Club de plaats gegeven die iedereen wilde"

18:32

Vincent heeft de club de plaats gegeven die iedereen wilde: meedoen voor de titel, aanwezig zijn in Europa en heel veel mensen kansen geven.

Bart Verhaeghe
18:31

Ik had elke beslissing van Vincent gerespecteerd. Ik wist dat Vincent altijd een wijze beslissing zou nemen. Ik heb er alle begrip voor, hij heeft ook veel gerealiseerd. Hij wil het goed doen tot het einde van het seizoen en ook wij willen de overdracht in goede banen leiden.

Bart Verhaeghe
18:30

Eens mijn beslissing genomen was, volgde er snel duidelijkheid. Ik heb gisteren mijn besluit aan Bart gecommuniceerd.

Vincent Mannaert
18:30

Mannaert: "Als het stilaan aan goesting ontbreekt, dan moet je eerlijk zijn met jezelf"

18:29

Mijn beslissing is een combinatie van heel wat factoren. Je maakt in zo'n periode veel mee. Het ontbrak me aan de goesting om de veeleisende job uit te voeren. Dus heb ik de eerlijke analyse moeten maken voor mezelf.

Vincent Mannaert
18:29

Mannaert: "Nu ik de beslissing heb genomen, valt er wel iets van me af"

18:28

Ik ben blij dat ik mijn job al die jaren met passie en gedrevenheid heb moeten doen. Maar nu ik de beslissing heb genomen, valt een last van je af.

Vincent Mannaert