Vrouw overleden nadat ze werd gegrepen door goederentrein bij gesloten overweg

© ypw

Een vrouw is dinsdagmiddag omgekomen nadat ze aan een spoorwegovergang in Lokeren onder een goederentrein is beland. Een andere vrouw kon nipt een aanrijding vermijden en verkeerde in shock.

Pieter Van Hecke

Twee vrouwen stonden rond 13.45 uur te wachten aan de spoorwegovergang in de Eekstraat in Lokeren. ‘De slagbomen waren naar beneden en het licht stond op rood’, licht de woordvoerder van Infrabel, Frédéric Petit, toe. ‘Op het laatste moment besloten ze toch om allebei over te steken, net op het moment dat er een goederentrein aankwam. De treinbestuurder heeft nog een remmanoeuvre uitgevoerd maar kon een aanrijding met één van hen niet meer vermijden. De vrouw overleed ter plaatse.’

De andere vrouw raakte wel heelhuids aan de overkant. Zij verkeerde in shock en werd door de hulpdiensten opgevangen. Door het ongeval was er tot 17 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Gent-Dampoort en Lokeren, in beide richtingen. ‘Ondertussen rijden er opnieuw treinen op het traject, maar het treinverkeer tijdens de spitsuren is nog steeds zwaar verstoord’, zegt Petit.

De woordvoerder lanceert een oproep om steeds de verkeersregels te respecteren. ‘Een ongeval is veel te snel gebeurd’, zegt hij.