Vrouw komt om nadat ze bij gesloten overweg onder trein belandt, vriendin kan wegspringen en verkeert in shock

Lokeren -

Een vrouw is dinsdagmiddag omgekomen nadat ze aan een spoorwegovergang in de Eekstraat in Lokeren onder een goederentrein is beland. Een andere vrouw kon nipt een aanrijding vermijden en verkeerde in shock.

Pieter Van Hecke

Twee vrouwen stonden rond kwart voor twee te wachten aan de spoorwegovergang in de Eekstraat in Lokeren. “De slagbomen waren naar beneden en het licht stond op rood”, licht de woordvoerder van Infrabel, Frédéric Petit, toe. “Op het laatste moment besloten ze toch om allebei over te steken, net op het moment dat er een goederentrein aankwam. De treinbestuurder heeft nog een remmanoeuvre uitgevoerd maar kon een aanrijding met één van hen niet meer vermijden. De vrouw overleed ter plaatse.”

De andere vrouw raakte wel heelhuids aan de overkant. Zij verkeerde in shock en werd door de hulpdiensten opgevangen. Door het ongeval was er tot 17 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Gent-Dampoort en Lokeren, in beide richtingen.

Auto aangereden

Maar rond 18.45 uur lag het opnieuw stil tussen Gent en Antwerpen, zo meldt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. “Rond 18.45 uur was er een aanrijding tussen een trein en een wagen bij de overweg van Nieuwkerken-Waas”, aldus Petit.

De bestuurster van de wagen negeerde naar alle waarschijnlijkheid een rood licht en werd aangereden door een trein. Ze werd 50 meter weggeslingerd en moest bevrijd worden door de brandweer. Ze werd gewond naar het ziekenhuis gebracht en was nog bij bewustzijn. 600 passagiers werden daarna van de trein gehaald en met bussen weggebracht. Binnenin de trein was het namelijk zo warm dat er mensen onwel waren geworden.

Sinds 23 uur kunnen weer treinen rijden tussen Sint-Niklaas en Antwerpen, en het treinverkeer zou woensdagochtend in principe normaal kunnen verlopen.

© Pieter Van Hecke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen