Vrouw gegrepen door trein in Lokeren nadat ze gesloten overweg oversteekt, treinverkeer weer hervat na tweede ongeval

In Lokeren is een vrouw van 68 overleden toen ze een gesloten spooroverweg overstak. Een aankomende goederentrein kon niet meer op tijd remmen. Later gebeurde op dezelfde spoorlijn een aanrijding tussen een trein en een wagen bij de overweg van Nieuwkerken-Waas. Het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen was een tijdlang onderbroken, maar is intussen weer hersteld.

Om 13.45 uur gebeurde het eerste, dodelijk ongeval. “Er stonden twee personen te wachten aan een gesloten overweg, één van hen is de overweg overgestoken op het moment dat het niet meer mocht”, vertelt Frédéric Petit van spoornetbeheerder Infrabel. “Deze werd hierbij gegrepen door een goederentrein en kwam helaas om het leven.”

Het gaat om een 68-jarige vrouw. De andere vrouw zag het ongeval gebeuren. Ze raakte niet gewond, maar werd in shock naar het ziekenhuis gebracht, aldus de lokale politie.

Het onderzoek naar de exacte omstandigheden is nog bezig, maar volgens spoornetbeheerder Infrabel functioneerde de overweg volledig normaal.

BEKIJK - Een 68-jarige vrouw komt om het leven na spoorlopen in Lokeren:

Videospeler inladen...

Tweede aanrijding

Rond 18.45 uur werd het treinverkeer op diezelfde spoorlijn opnieuw onderbroken. Er vond een aanrijding plaats tussen een trein en een wagen bij de overweg van Nieuwkerken-Waas. "De bestuurder raakte gewond, maar kwam niet om het leven”, aldus Petit.

Het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen is intussen weer hersteld.

“Wij roepen nogmaals op om altijd de verkeersregels te respecteren aan een overweg”, benadrukt Petit. “Stop aan een gesloten overweg, stop aan een rood licht, want een ongeval is veel te snel gebeurd.”

Meest gelezen