© BELGA

REACTIES. Janssen: “Op dit niveau moet die ene kans die je krijgt erin”, Butez onder de indruk van fans

Antwerp blijft na de nederlaag tegen Shakhtar Donetsk (1-0) achter met 0 op 15 in de Champions League. De teleurstelling bij de spelers was dan ook groot: een greep uit de reacties.

dige mecm

LEES OOK. Antwerp is Europees uitgeschakeld na nieuwe nederlaag tegen Shakhtar

Jean Butez: “Mijn moment van deze campagne? De indrukwekkende steun van onze fans vandaag”

Jean Butez was met enkele belangrijke tussenkomsten een van de beste Antwerpspelers tegen Shakhtar. Helaas leverde zijn sterke partij opnieuw niets op. “Ik sta hier met gemengde gevoelens”, reageerde de Fransman na de 1-0-nederlaag in het Volksparkstadion. “Met de weinige kansen hadden we beter kunnen doen.”

Ondanks de 0 op 15 en het feit dat Antwerp nu met zekerheid niet overwintert in Europa, vindt Butez niet dat de Belgische landskampioen tekortschoot op het Kampioenenbal. “Dit was een eerste kennismaking voor ons. De matchen waarin we op voorsprong kwamen, (thuis tegen Shakhtar en Porto, red.) hadden we beter moeten aanpakken. Minder naïef en meer matuur. Vandaag waren we meer solide, ook al leverde het niets op. Er wacht nog een grote match om niet met nul punten te moeten eindigen.”

Op de vraag wat voor hem hét moment van de campagne was, verwees Butez naar de vocale steun van de meegereisde Antwerpaanhang in het Volksparkstadion. “Om hier voor zoveel volk te kunnen spelen, was indrukwekkend. Hun emoties voelden wij ook.”

© BELGA

Vincent Janssen legt de vinger op Antwerpse wonde

Vincent Janssen reageerde voor de camera van VTM. “Neen, deze nederlaag had zeker niet gehoeven. Het is een beetje het verhaal van onze Champions League-campagne. Thuis tegen Shakhtar hadden we minstens een punt moeten pakken, op Porto hadden we minstens een punt moeten pakken. We hebben onze wedstrijden met mogelijkheden wel gehad en op zich wel goed voetbal laten zien. Maar dat we met 0 punten achterblijven, is aan onszelf te wijten”, zo doet een duidelijk ontgoocheld spits zijn verhaal.

0 op 15 en een doelpuntensaldo van -12: de cijfers van Antwerp in deze Champions League-campagne ogen niet mooi. Is het verschil tussen het niveau in de competitie en het Champions League-niveau dan zo groot? “Neen, het zijn de details die het verschil maken. Op dit niveau krijg je een paar kansen per wedstrijd, misschien zelfs maar één. Die moet je dan afmaken. En dat doen we niet”, zo legt Vincent Janssen de vinger op de wonde. Die 1-0 achterstand na vijftien minuten was helemaal onnodig, want we speelden een goed eerste kwartier. Dat zijn de details die in de Champions League afgestraft worden. In de competitie ook, maar hier erger. Het is de eerste keer voor de club in de Champions League. Als je hier elk jaar wil spelen, dan zijn dat stappen die je moet zetten.”

“Zo’n tegengoal valt eigenlijk te vermijden”

Ondanks dat Antwerp zeker niet slecht speelde, had de Great Old moeite om kansen bij elkaar te voetballen. “Shakhtar is natuurlijk een ploeg met heel veel ervaring, ze weten hoe ze een 1-0 voorsprong moeten verdedigen. Al kregen we wel nog wat kansen. Toby (Alderweireld, red.) maakt zich op het laatste nog goed vrij, Chidera (Ejuke, red.) had twee schoten die er zomaar in kunnen.”

Ook de tegengoal had volgens Janssen niet gehoeven. “Het is inderdaad zuur dat die goal op een stilstaande fase valt. Zo’n tegengoal valt te vermijden en mag eigenlijk niet vallen. Het is jammer voor de club, want je wil toch ergens een resultaat gaan neerzetten. En vandaag was er een goede mogelijkheid.”

© BELGA

Op de slotspeeldag ontvangt Antwerp het grote Barcelona op de Bosuil en dus loert een 0 op 18 om te hoek. “Het is moeilijk om nu al vooruit te kijken, maar het is duidelijk dat we niet met 0 punten willen eindigen. Eerst focussen op de competitie, daarna gaan we wel zien hoe we de wedstrijd tegen Barça gaan aanpakken. Maar het is duidelijk dat we tegen Barça een resultaat willen neerzetten.”

Heeft deze nieuwe teleurstelling in de competitie invloed op de competitie? “Het heeft wel invloed op het vertrouwen in de ploeg. Alle respect voor de Conference League, maar daar zijn natuurlijk mindere tegenstanders. Als je dan een paar keer wint, ga je natuurlijk met een lekkerder gevoel het weekend in. Maar dat moeten we nu van ons afzetten”, aldus Janssen.