Drie personen naar ziekenhuis na brand in gekraakt hotel op Vossenplein

De brandweer is in de weer om het vuur te bestrijden.© Brandweer Brussel

Brussel

Drie personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis en drie anderen werden ter plaatse verzorgd na een brand in een gekraakt hotel op het Vossenplein. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brand die dinsdagnamiddag was uitgebroken in een hotel op het Vossenplein is volgens de Brusselse brandweer onder controle. Drie personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis en drie anderen werden ter plaatse verzorgd. Het Rode Kruis heeft ook een vooruitgeschoven medische post opgesteld.

Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw woedde de brand op de derde verdieping en de zolderverdieping van het gebouw. “Het ging om een kraakpand”, zegt Derieuw. “Tientallen personen hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen, maar drie personen moesten door onze ploegen uit het gebouw gered worden. Drie mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis en drie anderen werden ter plaatse verzorgd. Het medische interventieplan werd afgekondigd en het Rode Kruis heeft een vooruitgeschoven medische post ingericht, maar intussen is het interventieplan al opgeheven.”

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Een deskundige van het Brusselse parket zal ter plaatse komen om die te achterhalen. (amg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen