© BELGA

Zoon Dimitri was boos op vader Jean-Marie na afspringen herstart Lijst Dedecker: “Ik was ontgoocheld”

Het afspringen van de doorstart van Lijst Dedecker is afgesprongen, heeft geen verstoorde relatie veroorzaakt tussen Jean-Marie Dedecker en zijn zoon Dimitri. Dat hebben de twee gezegd in De tafel van Gert. “Ik ben wel boos geweest.”

Wekenlang werd afgelopen zomer gespeculeerd: zou Lijst Dedecker terugkomen? Het werd njet, ondanks heel wat werk van vader en zoon Dedecker achter de schermen. “Fuck, was mijn eerste reactie toen ik het vernam na een sms van een journalist”, zei zoon Dimitri aan de tafel bij Gert Verhulst. “Die stuurde dat er donderdag een persconferentie zou zijn. Ik heb mijn pa toen gebeld en dan heeft hij het gezegd. Ik was ontgoocheld en ook wel boos. We hebben toch een maand lang elkaar wat gemeden.”

“Ik kon het niet zeggen”, reageert vader Dedecker. “Het hing aan een zijden draadje.” Omdat hij zo kwaad was op de Vivaldi-regering wilde hij zich nog een laatste keer smijten, zo zegt hij. “Mijn zoon sprong mee op de kar. Peter Reekmans ook, wat burgemeesters ook. Eva De Bleeker heeft mijn zoon ook gebeld.” En dan was er nog Egbert Lachaert, die met vijf of zes personen vanuit Open VLD de overstap zou maken. “Als er genoeg mensen zijn, gaan we ervoor, zei ik op een vergadering op 29 augustus. Toen Lachaert uiteindelijk belde dat het niet doorging, heb ik de knoop doorgehakt.” En dat betekende dus: geen Lijst Dedecker, wel lijsttrekker worden bij N-VA.

“We kregen het niet tijdig rond, denk ik”, ziet Dimitri Dedecker als de grote reden. “Hadden we meer tijd gehad, zou het misschien wel gelukt zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer