© hbvl

© Hbvl

thumbnail: null
thumbnail: null

Opnieuw 'fake' mails van Ikea in omloop: Zo onderscheid je echte actie van fraude

Kreeg jij deze week ook een mail van Ikea in de bus met “een leuke verrassing”? Wees dan maar niet te blij. De kans is groot dat dat het om een 'fake' actie gaat. De winkelketen waarschuwt dan ook voor dergelijke vormen van oplichting en geeft enkele tips om frauduleuze mails te herkennen.

guvs

Heel wat mensen kregen deze week een mailtje in de bus met de boodschap dat ze een leuke verrassing hadden gewonnen. In de mail stond een unieke code waarmee je kans maakt op een voucher van 1.000 euro. De mail oogt erg professioneel, maar is afkomstig van een vreemd e-mailadres.

Ikea waarschuwt consumenten dan ook om zich niet te laten vangen door zulke professioneel ogende acties en zeker niet te klikken of gegevens kenbaar te maken. De winkelketen zet daarom een aantal tips op een rijtje om echte acties te onderscheiden van ‘phishing acties’, waarbij de naam en het logo van Ikea worden misbruikt om persoonlijke gegevens te verzamelen of om je geld afhandig te maken.

  • Controleer altijd de afzender van de e-mail. Officiële e-mails van Ikea kan je herkennen aan de afzender met het e-mailadres @Ikea.com, @Ikea.nl of @family.ikea.nl.
  • Winacties van Ikea op Facebook zijn altijd direct gelinkt aan de Facebookpagina of linken door naar de website.
  • Ikea gebruikt geen sms of Whatsapp voor winacties.

Wie nog twijfelt over de echtheid van de mail, contacteert best Ikea. Als je zeker bent dat het om een frauduleuze mail gaat, meld het dan op het meldpunt van de Belgische overheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer