Mondadori Portfolio/Archivio Grzegorz Galazka/Grzegorz Galazka

Paus Franciscus zegt trip naar klimaattop in Dubai af op doktersadvies

Paus Franciscus zegt zijn reis naar Dubai voor de VN-klimaattop COP28 in Dubai af. Hij doet dat op doktersadvies. Dat heeft het Vaticaan aangekondigd. De paus is nog aan het genezen van de griep en een longontsteking.

De kerkvorst, die volgende maand 87 wordt, zou normaal gezien aanstaande vrijdag naar de COP28-bijeenkomst vertrekken om daar zaterdagochtend een toespraak te houden. Hij zou er ook een geloofspaviljoen inwijden. De klimaatconferentie begint donderdag.

Maar niets van dat alles, want Franciscus blijkt nog niet genoeg hersteld te zijn van ziekte. Afgelopen weekend had het Vaticaan gemeld dat de paus met een milde griep sukkelde.

Om die reden had hij de afgelopen dagen zijn afspraken geannuleerd. Volgens woordvoerder Matteo Bruni is de algemene gezondheidstoestand van de kerkvorst intussen verbeterd.Ā 

Eerder deze maand moest de paus al schrappen in zijn agenda door een zware verkoudheid. In juli onderging Franciscus een zware darmoperatie en bovendien stapt hij moeilijk, de man is dus op de sukkel met zijn gezondheid, wat gezien zijn leeftijd en zijn overladen agenda niet onlogisch is.

Meest gelezen