Pommelien Thijs.© Frank Bahnmuller

Pommelien Thijs is grote favoriet voor de Mia’s, ook Regi en Dikke maken kans

Antwerpen -

Pommelien Thijs is dit jaar dé favoriet voor de Mia’s, de muziekprijzen die uitgereikt worden door de VRT en de sector zelf. De ‘#LikeMe’-zangeres sleepte maar liefst negen nominaties in de wacht. Het kransje Limburgse genomineerden telt een dubbele vermelding voor Regi en eentje voor Dikke.

Paul Demeyer en Jana Brusten

Vorig jaar nam Regi voor het eerst beeldjes mee naar huis als soloartiest, maar de Heusdenaar is deze keer opnieuw genomineerd in twee categorieën. Voor de prijs van beste ‘Live act’ neemt hij het op tegen Bazart, dEUS, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul en Pommelien. In de ‘Dance’-categorie moet hij opboksen tegen nieuwkomer Amber Broos, Charlotte De Witte, Compact Disk Dummies en Lost Frequencies.

De Lummense rapper Dikke is voor het eerst genomineerd. In de categorie ‘Hiphop’ krijgt hij concurrentie van Coely, Brihang, Glints en Lous and the Yakuza.

Dit zijn de grootste kanshebbers op een Mia volgend jaar:

Pommelien Thijs: zij is genomineerd voor de publiekscategorieën ‘Album’ (voor Per ongeluk), ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo artiest’, ‘Hit van het jaar 2023’ en voor de sectorcategorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/componist’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’.

Brihang kreeg zes nominaties: ‘Album’ (Droomvoeding), ‘Hiphop’, ‘Nederlandstalig’, ‘Solo artiest’ (publieksprijzen), ‘Artwork’ en ‘Auteur/componist (sectorprijzen).

(lees verder onder de foto)

Metejoor.© Kris Van Exel

dEUS en Metejoor haalden elk vijf nominaties binnen. Voor dEUS is dat ‘Alternative’, ‘Groep’ (publieksprijzen), ‘Artwork’, ‘Live act’ en ‘Videoclip’ (sectorprijzen). Metejoor is dan weer genomineerd in de publiekscategorieën ‘Album’ (Joris), ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo artiest’ en Hit van het jaar 2023’.

Songfestival-inzending Gustaph is genomineerd voor de publiekscategorieën ‘Doorbraak’, ‘Pop’, Solo artiest’ en de sectorprijs ‘Videoclip’. Loverman mag ook vier nominaties op zijn naam schrijven: voor ‘Alternative’, ‘Doorbraak’, Solo artiest’ (publiekscategorie) en de sectorprijs ‘Auteur/componist’.

Bazart, Camille, Coely, Glints, Lost Frequencies en Warhaus hebben elk drie nominaties.

(lees verder onder de foto)

Dikke.© Sven Dillen

Nieuw deze editie

Voor de eerste keer mochten ook de Vlaamse muziekprofessionals bij radio, televisie, geschreven pers en online muziekmedia per categorie vijf genomineerden selecteren in plaats van vier genomineerden, zoals vorige jaren. Als gevolg daarvan zijn voor deze Mia’s zijn in totaal 42 verschillende groepen en artiesten genomineerd.

Dit jaar zijn er een paar artiesten voor het eerst bij: Loverman, Kids With Buns, Amber Broos, Lummenaar DIKKE, Ão, Aaron Blommaert en Gustaph. Vanaf deze editie smelten de categorieën ‘Solo man’ en ‘Solo vrouw’ zijn samen tot de genderneutrale categorie ‘Solo artiest’. Hier neemt Pommelien Thijs het op tegen Coely, Metejoor, Brihang en Loverman.

Stemmen kan tot en met zondag 10 december via mias.be. De live show gaat door op woensdag 24 januari in het Sportpaleis in Antwerpen, kan tickets kopen via mias.be. De show is die avond ook live op VRT 1.

Regi gooide de afgelopen jaren hoge ogen als soloartiest.© Kris Van Exel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer