De Turkse President Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse President Recep Tayyip Erdogan. © Getty Images

EU presenteert actieplan om relatie met Turkije te verbeteren

In een poging de verzuurde relatie van de EU met Turkije te verbeteren, hebben de Europese Commissie en de Europese buitenlanddienst een actieplan gepresenteerd om toenadering te vinden. Het plan ziet lichtpunten op het vlak van visaverstrekking, handelsrelaties en samenwerking rond klimaat waar mogelijk.

20 reacties

  • Bruno Dhondt

    5 maanden geleden
    Turkije is nu al de grote doorvoer haven voor allerlei ‘westerse goederen’ op de zogenoemde westerse sanctielijst en dan zitten we ook nog met hen opgescheept in NAVO verband…
  • Erwin van Straeten

    5 maanden geleden
    Erdogan is vooral een opportunist , hij schuurt aan bij diegene waar hij iets bij kan verdienen , levert wapens aan Ukraine en is vriendjes met Putin ... hij kan draaien als een windhaan
  • Benny Van den broeck

    5 maanden geleden
    Ik ben geen Erdogan fan, maar ik moet wel zeggen dat hij een sterke leider is, daarnaast is Turkije een seculaire staat en het land begrensd met Bulgarije en Griekenland.
  • etienne bies

    5 maanden geleden
    John Stahl een rechtzetting op wat je zegt Oekraïne zal vanaf 2025 geen Russisch gas meer doorvoeren richting Westen. Dat heeft de topman van het Oekraïense gasbedrijf Naftogaz, Oleksej Tsjernysjov, gezegd in een interview met de Amerikaanse internationale zender 'Radio Liberty'. Voor de oorlog leverde Rusland 40% van het Europees gasverbruik. Nu nog 15% Een groot deel passeert via Oekraïne , België (vloeibaar gas) en Frankrijk.(vloeibaar gas)
  • Rudi Adriaensen

    5 maanden geleden
    Men schurkt enkel tegen Turkije aan omdat daar een Amerikaanse basis is die heel belangrijk is om doelen in de Arabische staten aan te vallen en de olievelden die het bezet in Syrie te beveiligen zodat ze de olie veilig kunnen transporteren voor eigen gebruik .