Evy D.S. en Jurgen M. Rechts: advocaat Jef Vermassen tijdens een ander proces.
Volledig scherm
PREMIUM
Evy D.S. en Jurgen M. Rechts: advocaat Jef Vermassen tijdens een ander proces. © RV / Photo News

Heeft Evy dan toch schoonmoeder vergiftigd? “Aannemelijk dat zij de medicatie heeft toegediend”

Het parket Halle-Vilvoorde wilt een vrouw uit Berlare volgend jaar voor de Brusselse correctionele rechtbank zien voor het vergiftigen van haar schoonmoeder. Twee jaar geleden zaten Evy D.S. en haar man Jurgen al even in de cel voor dezelfde feiten. ‘Een schreeuw om aandacht’, klasseerden ze het. Maar tot hun grote verbazing dreigt D.S. nu toch doorverwezen te worden voor de vergiftigingspoging. “Men heeft hier van een muis een olifant gemaakt. Hier is zoveel twijfel, en toch komt er misschien toch een proces, dat kan ik niet begrijpen”, aldus hun advocaat Jef Vermassen.

  1. Van gifmoord verdacht koppel is vrijgelaten: “Parket heeft zich overduidelijk vergist”
    Berlare/Affligem

    Van gifmoord verdacht koppel is vrijgela­ten: “Parket heeft zich overduide­lijk vergist”

    Evy D.S. en Jurgen M., het koppel uit Berlare dat een maand in de gevangenis gezeten heeft op verdenking van moord op hun eigen schoonmoeder, mag nu ook weer zonder enkelband naar buiten komen. Het parket in Brussel heeft geoordeeld dat de enkelband niet meer nodig is. Voor Jeroen D’Hondt, de advocaat van de vrouw, is dit een zeer belangrijk signaal. “Dit toont aan dat het parket zich vergaloppeerd heeft in het koppel en mijn cliënt", klinkt het.
  2. Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorwegdrama in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartverscheurend”
    PREMIUM

    Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorweg­dra­ma in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartver­scheu­rend”

    Steven Vanfroyenhoven (50), ervaren medewerker bij Infrabel met meer dan 25 jaar dienst, krijgt op vrijdag 5 mei 2023 een oproep over een tragisch ongeval in het station van Zaventem. Bij aankomst ziet hij overal huilende en roepende jongeren. Ter plaatse speelde Steven een cruciale rol in de coördinatie van de hulpverlening op de sporen en de herstelling van de treindienst. Maar vooral het verdriet van de familie van de overleden jongen is hem bijgebleven. “Het gebeurt niet vaak dat mensen op de plaats van een ongeval hun familielid nog willen zien”, zegt Steven, die ook voor spoorlopers nog een duidelijke boodschap heeft.
    Zaventem