© AFP

Ex-vrouw van Fourniret: “Ik beken. Ik ben medeplichtig aan zijn misdaden”

Monique Olivier (75), de ex-vrouw van seriedoder Michel Fourniret, heeft op haar assisenproces onverwachts toegegeven dat ze medeplichtig is aan de ontvoering van de 9-jarige Estelle Mouzin, en de ontvoering en moord op twee andere vrouwen: “Ik erken.”

Cedric Lagast
Bron: AFP, TF1

In de Franse assisenzaal wordt het proces gemaakt over drie moorden die de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret op het einde van zijn leven nog heeft opgebiecht. Fourniret was eerder al veroordeeld voor de moord op acht Belgische en Franse vrouwen. Zijn bekentenissen kwamen pas na die veroordelingen. Maar omdat Fourniret in 2021 gestorven is, staat nu alleen zijn ex-vrouw Monique Olivier terecht.

Voorzitter Didier Safar had Olivier op maandag al vier uur lang ondervraagd. Daarbij had Olivier vooral verteld over eerdere misdaden, waarvoor ze al veroordeeld werd.

“Staat u even recht”

Slachtoffer Estelle Mouzin.© if

Daarom vroeg Safar dinsdag, bij de start van de middagzitting, aan Olivier om even recht te staan.

Safar: “U had gisteren heel weinig opmerkingen. Ik zou u graag een vraag willen stellen. Wat is uw standpunt over de drie feiten waarvan u beschuldigd wordt?”

Olivier wordt ondermeer beschuldigd van medeplichtigheid bij de ontvoering van Estelle Mouzin, een 9-jarig meisje dat op 9 januari 2003 verdween in het Franse dorpje Guermantes. Daarnaast wordt ze ook beschuldigd van medeplichtigheid aan de ontvoering, opsluiting en moord van Joanna Parrish (20) en Marie-Angèle Domèce (18).

Olivier stond traag op, en sprak kort: “Ik erken de feiten. De drie feiten waarvan ik beschuldigd word.”

Safar: “U bedoelt: u erkent de feiten in de dossiers Parrish, Domèce en Mouzin?”

Olivier knikte.

Gewurgd en begraven

Fourniret heeft op het einde van zijn leven bekend dat hij Mouzin ontvoerde in Guermantes, en het meisje meenam naar het huis van zijn overleden zus in het Noord-Franse Ville-sur-Lumes. Ze werd er verkracht, en uiteindelijk gewurgd. Hij zou het lichaam daarna begraven hebben in een bos nabij, samen met Monique Olivier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer