© Getty Images/iStockphoto

Moeder riskeert celstraf omdat ze drugs verstopt in Bumba-brooddoos

Oudsbergen -

Een 44-jarige vrouw uit Oudsbergen riskeert een celstraf omdat ze drugs verstopte in de Bumba-brooddoos van haar zoontje. “Het lag daar nog van lang geleden”, sprak de vrouw.

Shauni Deferm

De 44-jarige vrouw moest zich verantwoorden voor het bezit van verdovende middelen op 22 juli 2021. Het was de ex van de vrouw die de drugs in de slaapkamer ontdekte toen hij zijn zoontje ging wakker maken. “Volgens zijn verklaringen zat de drugs in een Bumba-brooddoos”, aldus de Tongerse procureur. De vrouw zelf had het over een kleine hoeveelheid. “Mijn ex heeft in de kamer rondgeneusd. Die drugs lag daar nog van lang geleden”, klonk het.

De procureur kon die uitleg moeilijk aanvaarden. “Ze heeft weinig inzicht in hoe gevaarlijk het is om drugs te bewaren in bijzijn van een jong kind”, sprak de aanklager die een celstraf van drie maanden en een geldboete van 8.000 eist, eventueel met probatieuitstel. De Tongerse aanklager wees ook op het feit dat de vrouw de kans kreeg om een minnelijke schikking te betalen, maar dat niet deed en daarom voor de rechter moest verschijnen. “Ze staat hier terecht omdat ze haar eigen verantwoordelijkheid niet nam.”

Marginaal dossier

De raadsman van de vrouw wees dan weer naar de ex-vriend en vraagt de opschorting voor de vrouw. “De moeilijke scheiding wordt hier op kap van de gemeenschap uitgevochten. Het ging over een geringe hoeveelheid amfetamines. Dit is een marginaal dossier”, klonk het. Verder werd ook gewezen op de negatieve drugstesten die de vrouw aflegde waardoor aangetoond kan worden dat zij geen drugs meer gebruikt.

Vonnis volgt op 20 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer