© BELGA

Oorlog bereikt wielerpeloton: Israëlische ploeg van Dylan Teuns neemt veiligheidsmaatregelen

De oorlog tussen Israël en Hamas bereikt ook het wielerpeloton. Israel-Premier Tech, de ploeg van onder anderen Dylan Teuns, neemt extra veiligheidsmaatregelen om renners en stafleden te beschermen.

Davy Scheelen

In een perscommuniqué laat Israel-Premier Tech weten dat alle renners volgend seizoen een meer geanonimiseerde set trainingsspullen krijgen. Renners en staf vrezen namelijk vergeldingsacties als ze openlijk rondrijden met reclame van Israël op hun borst of op hun auto. Zo passeerden sommigen tijdens een training al eens pro-Palestina-demonstraties. Ploegleiders geven bovendien aan dat ze liever geen bedrukte wagen op hun oprit hebben staan, uit schrik voor represailles.

“2024 wordt ons tiende seizoen in het profpeloton en we gaan trots verder als Israel-Premier Tech”, klinkt de boodschap. “De veiligheid van onze teamleden is van het grootste belang en daarom heeft het team een aantal maatregelen ingevoerd (…). Dit houdt onder andere in dat onze renners buiten de wedstrijd en bij trainingen een speciaal shirt mogen gebruiken als ze dit nodig vinden.”

De wagens en de bus van Israel-Premier Tech werden in de laatste wedstrijden van het seizoen ook al onder zware politiebegeleiding gecontroleerd en geëscorteerd.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer