0

MULTILIVE CL: Arsenal schiet met scherp, Real scoort het maximum

wo 29 november 2023 23:05
voetballers

Deze Champions League-avond was goed voor 31 doelpunten. Arsenal denderde over Lens heen (6-0). Ook in drie andere wedstrijden vielen er 6 goals. Niet in de match van Bayern. De Duitsers zijn hun maximum kwijt na een 0-0 tegen Kopenhagen.

groep A

UEFA Champions League
Galatasaray
einde
3-3

Niet voor het eerst dit seizoen heeft Manchester United een comfortabele voorsprong uit handen gegeven. Het stond 0-2 en 1-3 voor in Istanbul.

Toch kwam Galatasaray langszij. Met dank aan Chelsea-huurling Ziyech en aan Aktürkoglu. Die laatste kwam basisspeler Dries Mertens vervangen.

einde
0-0

Bayern München had zich al verzekerd van een plaats bij de laatste 16, maar tegen Kopenhagen stokte de motor voor het eerst dit seizoen. In de slotminuten hoopten de fiere Duitsers op een penalty, de VAR en scheidsrechter Frappart beslisten er ander over.

groep B

Sevilla
einde
2-3
PSV

Yorbe Vertessen heeft een hoofdrol gespeeld in de remontada van PSV. De Nederlanders stonden 2 goals in het krijt in Sevilla, supersub Vertessen zorgde mee voor de ommekeer. Eerst dwong hij Sevilla-speler Gudelj tot een owngoal, daarna gaf hij Pepi de 2-3 aan.

Arsenal
einde
6-0
RC Lens

Na een doelpuntenkermis is Arsenal zeker van kwalificatie en groepswinst. Het Engelse topteam schoot met scherp tegen Lens. Bij de rust stond het al 5-0.

In de tweede helft kwam er nog een doelpunt bij. Een evenaring van de grootste clubzege in de Champions League (7-0) bleef net uit.

groep C

Real Madrid
einde
4-2
Napoli

Real Madrid blijft door de Champions League flitsen. Tegen Napoli boekte de Koninklijke een 5e zege in 5 matchen. In de slotfase zorgde de 19-jarige Nico Paz voor de verlossing (3-2). Halfweg de eerste helft had de 20-jarige Jude Bellingham al zijn 10e Champions League-doelpunt gemaakt.

einde
1-1

In de strijd om het Europa League-ticket hebben Braga en Union de punten gedeeld. Met z'n tienen haalden de Portugezen een doelpunt van de Duitse international Gosens op: 1-1.

groep D

Benfica
einde
3-3

Joao Mario dacht lang dat hij de match van zijn leven gespeeld had. Tegen zijn ex-ploeg maakte hij een loepzuivere hattrick: 3-0. In de tweede helft kwam Inter met het antwoord, Joao Mario hoefde de wedstrijdbal niet.

Benfica veegt wel de 0 weg in de Champions League. Zo blijft Antwerp als enige met lege handen achter in het kampioenenbal.

einde
0-0

Ook Sociedad en Salzburg hebben het op een gelijkspel gehouden.

De strijd om de eerste plaats in groep D blijft onbeslist. Sociedad en Inter gaan allebei de slotspeeldag in met 11 punten.

Op 12 december staan de twee tegenover elkaar in Milaan. Salzburg is op weg naar de Europa League.

Fase per fase

23:04
23:04
23:03
23:02

Benfica - Inter: 3-3 (einde)

Benfica kan zich voor het hoofd stoten. Het heeft een 3-0-voorsprong uit handen gegeven tegen Inter.

Troostprijs voor de Portugezen: de 0 is weg. Iets wat Antwerp nog niet kan zeggen. De Belgische landskampioen blijft na 5 speeldagen als enige met lege handen achter.

23:00

Real Madrid - Napoli: 4-2 (einde)

Real Madrid sluit de 5e speeldag af met een 5e overwinning. Enkel Manchester City doet dit seizoen even goed.

Napoli is net als Real op weg naar de volgende ronde. Op 12 december speelt het tegen rechtstreekse concurrent Braga.

22:58

Braga - Union: 1-1 (einde)

In groep C delen Braga en Union de punten. De twee teams maken nog allebei kans op de Europa League. Braga speelde lang met z'n tienen.

22:57

Sociedad - Salzburg: 0-0 (einde)

In groep D houden Sociedad en Salzburg het op een scoreloos gelijkspel. De Spanjaarden hadden zich al verzekerd van de volgende ronde, voor de Oostenrijkers lonkt de Europa League.

22:56

Real Madrid - Napoli: 4-2

Joselu zet de eindstand op het bord in Madrid. Op aangeven van smaakmaker Bellingham.

22:54

Bayern - Kopenhagen: 0-0 (einde)

Bayern München is het maximum van de punten kwijt in de Champions League. Het blijft op een gelijkspel steken tegen Kopenhagen.

22:53

Arsenal - Lens: 6-0 (einde)

De lijdensweg in Londen is voorbij voor Lens. De Franse ploeg slikte 6 goals op het veld van Arsenal, dat als groepswinnaar doorstoot naar de 1/8e finales.

22:52

Bayern - Kopenhagen: 0-0

Bayern München slaagt er maar niet in om te scoren tegen Kopenhagen. Het team mag ook niet naar de strafschopstip. Scheidsrechter Frappart ziet geen hands op de videobeelden.

22:47

Arsenal - Lens: 6-0

Arsenal heeft toch gescoord in deze tweede helft. Jorginho zet een strafschop feilloos om.

22:46
22:45

Real Madrid - Napoli: 3-2

Met een mooie actie zet de 19-jarige Nico Paz Real Madrid weer op voorsprong. Hij draait weg van zijn tegenstanders en schiet raak.

Real is op weg naar 15 op 15.

22:32
22:32
22:31

Benfica - Inter: 3-3

Benfica staat niet langer op voorsprong. Vanaf de stip mikt Sanchez de bal in de goede hoek.