Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

Negen kandidaat-overnemers, Amerikaanse miljardair op bezoek, maar toch hapte Verhaeghe niet: zo mislukte verkoop van Club Brugge

Club Brugge blijft de komende jaren in handen van Bart Verhaeghe en Jan Boone. Blauw-zwart had nochtans een geheimhoudingsovereenkomst met elf geïnteresseerde partijen getekend en voerde de afgelopen maanden gesprekken met negen potentiële kandidaten, waaronder de Amerikaanse miljardair David Blitzer. En toch besloot Verhaeghe uiteindelijk de meerderheid van de aandelen (minstens voorlopig) in eigen handen te houden. Hoe de verkoop van Club mislukte.

11 reacties

  • Guy Lefebure

    5 maanden geleden
    Dat Club maar in Belgische handen blijft.
  • Philippe De Naeyer

    5 maanden geleden
    Wat ik niet begrijp is hoe deze mensen blijven liegen. Dat tast hun geloofwaardigheid toch ontzettend hard aan. Ik zou zulke mensen nooit vertrouwen, steeds blijven beweren dat de club nooit te koop heeft gestaan, dat dit enkel een verhaal van de media is, maar een dag later komt deze info naar buiten. Hoe een man die zo openlijk liegt, toch nog serieus wordt genomen, ik begrijp dat niet.
  • FRANS DE ROUCK

    5 maanden geleden
    Lotus speculoos doet het blijkbaar goed en is gewild in Amerika. Dat Boone die kant uitkijkt lijkt dan ook maar logisch om met Brugge zijn producten te promoten. Dus Boone wil zijn gedeelte van de aandelen niet verzilveren. Het draait allang niet meer om het spel op zich. De commerce daarrond is belangrijker.
  • Johan Planckaert

    5 maanden geleden
    geld , geld, geld, dat is het enige wat telt. Voetbal is bijzaak. Ondertussen staat club zevende.
  • jan boden

    5 maanden geleden
    Zonder bouwvergunning voor een nieuw stadion hebben verdere gesprekken geen enkele zin. De waarde van een voetbalclub bepalen is moeilijk te bepalen. De waarde van een speler is wat een andere club er voor wil betalen. Noa Lang moest ook 30 miljoen € opleveren maar men kreeg uiteindelijk nog niet de helft. Kennelijk overschat Verhaeghe fameus de waarde van Club.