File op Brusselse Ring.
Volledig scherm
File op Brusselse Ring. © Baert Marc

Zware ochtendspits door mist en gladheid: meer dan 291 kilometer file op Vlaamse snelwegen

VerkeersinfoDe mist en de gladde wegen veroorzaken donderdagochtend een zware ochtendspits. Volgens Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum is het zelfs een van de drukste ochtendspitsen op de snelwegen van het jaar. De filebarometer piekte vanmorgen richting de 300 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. Door verschillende incidenten moet je een hele tijd aanschuiven op de Antwerpse Ring, de E40 en de E34.

  1. Belgische primeur: voor het eerst bouwt koppel zeearenden nest in ons land
    5

    Belgische primeur: voor het eerst bouwt koppel zeearenden nest in ons land

    Eerder dit jaar streek een jong koppel zeearenden neer in de Blankaart in West-Vlaanderen. Eerst dacht men dat het om een kort bezoek ging: een paar dagen rusten, stevig eten en dan weer verder trekken. Maar na enkele maanden zit het koppel, dat ondertussen de namen Betty en Paul kreeg, er nog steeds. Meer nog, aan de rand van de vijver hebben ze een boom uitgekozen als vast slaapplek én ze zijn begonnen aan een nest. En zo’n koppel broedende zeearenden, dat is een primeur voor ons land.
  2. TERUGBLIK. Ook 2 jaar geleden werden inwoners Westhoek bevoorraad met bootjes: “Ik kocht een speciale wagen om bij dit weer thuis te geraken”
    PREMIUM

    TERUGBLIK. Ook 2 jaar geleden werden inwoners Westhoek bevoorraad met bootjes: “Ik kocht een speciale wagen om bij dit weer thuis te geraken”

    De Westhoek kampt met hevige wateroverlast door de aanhoudende regenval van de afgelopen dagen. Heel wat straten staan blank en huizen zijn onbereikbaar. In de Waterhoek in Lo-Reninge is dat geen grote verrassing meer. In hetzelfde landelijke weggetje gebeurde twee jaar geleden al eens hetzelfde. De toegangsweg naar de woning van Dierenarts Geert Beeckaert stond ook toen volledig onder water. Met zijn Land Rover baande hij zich een weg door het water dat een halve tot één meter (!) hoog staat. Wij gingen destijds mee als passagier met dichtgeknepen billen en de camera in aanslag. Maak kennis met de Kapitein Zeppos van Reninge.
    Lo-Reninge