James Arthur Photography

Vlaams minister Rutten vraagt extra onderzoek na "Pano" over belangenvermenging in Knokke-Heist

Er komt bijkomend onderzoek na de onderzoeksreportage van Pano over de verstrengeling van vastgoedpromotoren en de lokale politiek in de kustgemeente Knokke-Heist. Dat zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). Ze heeft de gouverneur van West-Vlaanderen opdracht gegeven om met het schepencollege opheldering te brengen.

Sinds eind september staat Knokke-Heist onder verscherpt toezicht na onregelmatigheden die Audit Vlaanderen had vastgesteld. Ons onderzoeksmagazine Pano laat in de reportage "Knokke(n) om vastgoed" ook buurtbewoners aan het woord. Zij getuigen over intimidatie door vastgoedgroepen en over inmenging van het lokale bestuur, bijvoorbeeld als het gaat over de komst van een omstreden golfhotel. 

De reportage roept heel wat vragen op en daar moeten antwoorden op komen

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten

Voor Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) doet de reportage heel wat vragen rijzen. "Ik heb aan gouverneur Carl Decaluwé gevraagd om bijkomend onderzoek te doen met het schepencollege, om opheldering te brengen. De reportage roept heel wat vragen op en daar moeten antwoorden op komen."

Woelige maanden voor Knokke-Heist

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft er al enkele woelige maanden opzitten. In mei werd schepen Kris Demeyere nog op non-actief gezet. Hij nam in augustus ontslag, later stapten ook burgemeester en partijgenoot Piet De Groote op. 

Meest gelezen