ChatGPT, de bekendste AI-chatbot, viert vandaag zijn eerste verjaardag.
Volledig scherm
PREMIUM
ChatGPT, de bekendste AI-chatbot, viert vandaag zijn eerste verjaardag. © Photo News

Hoe ChatGPT op één jaar tijd de wereld veranderde: “Het gaat allemaal veel te hard”

ChatGPT, de bekendste AI-chatbot, viert vandaag zijn eerste verjaardag. Het taalprogramma werd gelanceerd op 30 november 2022 en groeide in slechts één jaar tijd uit tot een groot succes. De chatbot is voor velen niet meer uit het (bedrijfs)leven weg te denken, al klinkt ook de vraag of het allemaal niet wat té snel gaat.

5 reacties

  • Johan Buelens

    5 maanden geleden
    Onlangs was ik me aan't vervelen thuis ChatGPT geprimed om Dungeons & Dragons mee te spelen met de AI als Dungeon Master! Beste 2u. die voorbij gevlogen zijn! Maar Python programeren, text editing, moeilijke berekeningen, de enige limiet in ChatGPT is de limiet van je eigen verbeelding!
  • Gert Destoop

    5 maanden geleden
    Vroeger googlede ik mijn vragen; nu gebruik ik af en toe ChatGPT. Helpt Paracetamol bij tandpijn? Hoe maak ik een omelet lekkerder? Als je normale vragen stelt, krijg je best zinnige — en uitgebreide — antwoorden. Wil je weten wat de zin van het leven is? Raadpleeg andere bronnen. (Het antwoord op "life, the universe and everything" is 42.)
  • Geert Van den Berghe

    5 maanden geleden
    Ik gebruik chatGPT voor software ontwikkeling. Om code te genereren en code te controleren. Het is niet altijd juist maar ben toch verbaast dat het een gigantisch hulpmiddel is en me heel wat tijd bespaard. Je kan technologie niet tegen houden. Dus ik denk dat het beste is om er te leren mee omgaan en ook heel belangrijk, streng reglementeren.
  • Jean Versmissen

    5 maanden geleden
    Het houdt niet alleen risico's in maar geeft ook gewoon foute antwoorden. Ik stelde een paar vragen over een materie die ik goed ken en er kwam pure onzin uit, ik heb hartelijk gelachen. De eerste (ro)bot die feilloos werkt moet ik nog tegenkomen.
  • Erwin van Straeten

    5 maanden geleden
    ChatGPT werkt enkel met data dat het krijgt , stop je er leugens in dan komen er ook leugens uit , dus als alle chinezen moeten zeggen dat hun land een democratie is dan komt het er uiteindelijk "voor hen" ook zo uit , terwijl we weten dat het niet zo is ...digitale indoctrinatie en brainwashing