Tip van buurtbewoner zet speurtocht naar wapen advocatenmoord in gang: “Ik werd ondervraagd en ze namen het duidelijk ernstig”

De nieuwe zoekactie naar het wapen waarmee advocate Claudia Van Der Stichelen eind oktober werd vermoord, kwam er na een tip van een buurtbewoner. Maar veel leverde dat donderdag uiteindelijk niet op. “Ik werd ondervraagd en ze namen het duidelijk ernstig.”

Chris Bosseloo

Het was een tip van een bewoner van Sint-Lievens-Houtem die de speurders ertoe aanzette donderdag opnieuw te zoeken naar het moordwapen. De man had naar eigen zeggen de politie ingelicht over het bestaan van een klein paadje dat naar een verderopgelegen parking leidt.

LEES OOK. Politie vraagt via brief hulp om zaak advocatenmoord op te lossen: “Onderzoek lijkt muurvast te zitten”

Daarom zochten speurders en leden van de Cel Vermiste Personen donderdagvoormiddag aan het Eiland in Sint-Lievens-Houtem opnieuw naar het moordwapen waarmee Claudia Van Der Stichelen op 28 oktober om het leven werd gebracht. De advocate werd aan haar villa doodgeschoten door een onbekende man. Hoewel een robotfoto van de vermeende dader werd verspreid en verschillende zoektochten naar het moordwapen of andere sporen in de buurt werden opgezet, lijkt het onderzoek muurvast te zitten.

In een eerdere poging om meer informatie of tips te verzamelen, vroeg de politie in een brief aan omwonenden van de plek van de misdaad al om hulp. Donderdagvoormiddag volgde dus een nieuwe zoektocht in de buurt, onder leiding van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. (Lees verder onder de foto)

LEES OOK. 43-jarige man dood aangetroffen tegenover woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen

© cbh

“Langs de beek vlak bij de plek waar advocate Claudia Van Der Stichelen werd vermoord, loopt een paadje. Maar als je dieper het bos ingaat, kun je de brug oversteken en kom je op een ander paadje terecht. Dat leidt tot de wijk Hofkouter, waar ook een parking is”, vertelt de man die de speurders tipte. “Ik gaf die tip door aan de politie en werd erover ondervraagd. Ze namen de tip duidelijk ernstig. Ik bleef enkele uren in het politiekantoor om alles goed uit te leggen.”

Prikstokken en metaaldetectoren

Volgens de man stond op de bewuste parking gedurende een paar dagen een auto die niemand kende. “Dat vond ik verdacht en ook dat heb ik gemeld aan de politie”, besluit de man die anoniem wenst te blijven. (Lees verder onder de foto)

© cbh

De nieuwe zoekactie met duikers, prikstokken en metaaldetectoren, werd donderdag kort na de middag zonder resultaat afgeblazen. Speurder Alain Remue kon geen verdere informatie kwijt na het stopzetten van de zoekactie. Het parket bevestigt de zoekactie maar geeft evenmin verdere details vrij.

© cbh

© cbh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER