Na tip van buurtbewoner: nieuwe zoekactie in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen stopgezet

Opnieuw zoekactie bezig in bos naast woning van vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen

Speurders en de Cel Vermiste Personen hebben donderdagochtend in Sint-Lievens-Houtem opnieuw gezocht naar het moordwapen waarmee advocate Claudia Van Der Stichelen om het leven werd gebracht. Een eerdere zoekactie leverde niets op, ook ditmaal werd er schijnbaar niets gevonden.

cbh phu jvh

Van Der Stichelen werd op 28 oktober aan haar villa in Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem doodgeschoten door een onbekende dader. Het zou gaan om een zestiger gehuld in een grijze overall, maar het onderzoek naar de moord zit muurvast. Een verdachte – een man die onder bewindvoering van Van Der Stichelen stond, maar daar ontevreden over was – werd opgepakt, maar na verhoor weer vrijgelaten. Ook een tweede verdachte, de schoonbroer van de eerste verdachte, werd vrijgelaten. De twee mannen werd niet in verdenking gesteld.

Ook het moordwapen, dat de dader na de moord nog in zijn handen gehad zou hebben toen hij wegliep, is nog steeds spoorloos. De speurders zochten al eens in het bos naast de villa van Van Der Stichelen, maar zonder succes. Volgens bronnen zou de nieuwe zoekactie er zijn gekomen na een tip van een buurtbewoner, die de speurders verteld zou hebben dat er naast de beek een paadje loopt, dat naar een bruggetje en een ander paadje in de richting van Hofkouter zou leiden, waar zich een parking bevindt.

De speuractie onder leiding van Alain Remue – met duikers, prikstokken, en metaaldetectoren – zou ditmaal verder in het bos gereikt hebben dan bij eerdere pogingen, de beek werd naar verluidt ditmaal volledig gedregd. Kort na de middag werd de zoekactie stopgezet, volgens onze bronnen opnieuw zonder resultaat. Het parket bevestigt enkel dat de zoekactie kaderde in het onderzoek naar de moord op Van Der Stichelen, maar geeft geen verdere details.

© cbh

© cbh

© cbh

© cbh

© cbh

© cbh

© cbh

© cbh

© cbh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen