© BELGA

Helmut Lotti zet schouders onder nieuwe bobcampagne met eigen lied

De jaarlijkse bobwintercampagne pakt uit met Helmut Lotti als ambassadeur. Speciaal voor de 28e editie schreef de zanger het lied “Er hoeft maar één bob te zijn”. De campagne, die als slogan ‘Wie drinkt, rijdt niet’ meekreeg, werd vrijdag voorgesteld door Vias Institute, in aanwezigheid van federaal minister van Mobiliteit George Gilkinet (Ecolo), federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

jvh
Bron: BELGA

In de eerste negen maanden van dit jaar werden in het totaal 3.027 ongevallen genoteerd waarbij een bestuurder te veel had gedronken. Dat is dan wel een lichte daling ten opzichte van vorig jaar, toch betekent dat nog altijd twaalf ongevallen per dag of een ongeval elke twee uur.

Bovendien blijkt dat Belgische bestuurders ook te vaak blijven tellen hoeveel ze hebben gedronken om in te schatten of ze al dan niet onder de wettelijke alcohollimiet zitten en dus nog achter het stuur mogen kruipen. In een grootschalige ESRA-enquête afgenomen door Vias gaf bijna een kwart van de Belgen (23 procent) aan de afgelopen maand met de wagen te hebben gereden nadat ze mogelijk te veel op hadden. Daarmee doet enkel Luxemburg het nog slechter in de enquête die werd afgenomen in 22 Europese landen.

Daarom zal ook dit keer de politie tot eind januari intensief controleren op alcohol achter het stuur. Vorig jaar vonden zo ongeveer 428.000 controles plaats, waarbij 1,8 procent positief bleek te hebben geblazen.

LEES OOK. Hetty Helsmoortel: “Straf dat mensen duizenden doden in het verkeer door menselijke fouten wel aanvaarden, en een of twee door een zelfrijdende auto niet”

Het campagnelied van Helmut Lotti zal worden verspreid via sociale media en ook via een radiospot op Radio 2. Daarnaast zullen de affiches ook in het straatbeeld te zien zijn, zowel op de snelwegen als de gewestwegen. Voor het eerst zal de boodschap ook verspreid worden via de dynamische tekstborden boven de autostrades.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER