© BELGAIMAGE

Over en out? Gemeente Molenbeek zet White Star nu ook uit Edmond Machtensstadion

De gemeente Sint-Jans-Molenbeek is niet van plan de overeenkomst voor de huur van het Edmond Machtensstadion met White Star Brussels te verlengen. Dat heeft burgemeester Françoise Schepmans (MR) vrijdag bevestigd.

“De club laat ons geen andere keuze”, zei Schepmans aan Belga. Ruim een maand geleden werd White Star gewaarschuwd, nadat het zijn financiële verplichtingen niet was nagekomen. Zo zouden volgens de gemeente de onderhoudskosten, de huur van het materiaal en de oefenvelden niet meer betaald worden. “We wilden met White Star om de tafel zitten om de huurovereenkomst te herbekijken, maar een maand na onze vraag is daar nog steeds geen antwoord op gekomen”, aldus Schepmans. “Dit is vooral jammer voor de vele jeudspelers van White Star. Maar zij zijn misschien wel beter af bij één van de andere clubs in de gemeente.”

Eerder liet Molenbeek weten dat er in het Edmond Machtensstadion meer ruimte zou vrijkomen voor traditieclub RWDM. Beide clubs sloten medio 2016 na moeilijke onderhandelingen een huurovereenkomst af met het gemeentebestuur, dat vooral de kaart van White Star trok.

White Star probeerde in die periode via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een licentie voor het profvoetbal te bekomen, maar slaagde daar voor de groene tafel niet in en zakte naar de eerste amateurliga. Daarin ging het van kwaad naar erger voor WSB. De financieel geplaagde club werd driemaal geschorst door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wegens openstaande bondsschulden. Sportief volgde de degradatie, onder meer na verschillende forfaitnederlagen, en deze jaargang werd geen licentie eerste amateur bekomen. Volgend seizoen komt White Star uit in de tweede amateurliga, al moet de club dus eerst op zoek naar een nieuw stadion.

RWDM bracht zijn dossier voor het vernieuwde contract tijdig binnen en zal komend seizoen dus wel gebruik kunnen maken van het stadion.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer