De LNG-terminal van Fluxys in Zeebrugge, met op de achtergrond de kustlijn in Knokke.
Volledig scherm
De LNG-terminal van Fluxys in Zeebrugge, met op de achtergrond de kustlijn in Knokke. © BELGA

Oekraïne zet gasnetbeheerder Fluxys op lijst van “oorlogssponsors”

Oekraïne heeft de Belgische gasnetbeheerder Fluxys toegevoegd aan zijn lijst van “internationale sponsors van de oorlog”. De reden is dat Fluxys via de haven van Zeebrugge de Russische handel in vloeibaar aardgas (lng) faciliteert, zo zeggen de organisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace en Vredesactie. Fluxys zegt onder meer dat het zijn contracten moet naleven, omdat er geen sancties zijn tegen Russisch gas.

22 reacties

  • Frank Vandevoorde

    5 maanden geleden
    Een duidelijke boodschap, want besef goed dat met iedere roebel die naar rusland gaat de agressie oorlog tegen oekraine doorgaat. Het enige wapen tegen deze nucleaire schurkenstaat is de economie want de eigen bevolking durft niet in opstand komen. Het enige wat de meerderheid van oekraine wilt is in een democratie leven met westerse waarden en kansen. Wie is Rusland om hen dit met geweld te ontzeggen?
  • Gilbert De Meyer

    5 maanden geleden
    Zelenski waant zich heel sterk door de onvoorwaardelijke steun die hij krijgt van Von Der Leyen maar als die per ongeluk niet herverkozen word en dat zit er eigenlijk dik in, dan is zijn rijk voorbij.
  • Gino Sinnesael

    5 maanden geleden
    Misschien omdat ze nog geen F-16's hebben gekregen? De belofte van onze premier (dat de volgende regering dat moet beslissen; waar hebben we dat nog gehoord?) zal niet voldoende geweest zijn; ook niet de vele miljoenen euro's die Oekraïne reeds gekregen heeft van de Belgische sinterklaas...
  • Benny Deridder

    5 maanden geleden
    Tinne Van der Straten zal dit zoals altijd professioneel oplossen.
  • Jean West

    5 maanden geleden
    Een land tal tientallen jaren bekend is om zijn corruptie gaat een ander de las lezen.