Helmut heeft de BOB-sleutel.© BELGA

Helmut Lotti laat BOB-song schrijven door tweede ex-echtgenote en John Terra

Er Hoeft Maar Eén BOB Te Zijn, zo zingt Helmut Lotti (54) in een gloednieuwe song voor de BOB-campagne van dit eindejaar. “Drinken is nergens goed voor”, zegt ze de zanger. “En al helemaal niet achter het stuur.”

Jo Smeets

Met Er Hoeft Maar Eén BOB Te Zijn draagt Helmut Lotti via radiospots en sociale media deze winter de boodschap van de BOB-campagne uit. Belgische bestuurders blijven immers nog te vaak tellen hoeveel ze mogen drinken. Ondanks de dalende trend in het aantal positieve tests tijdens de voorbije campagnes, geeft een kwart van de bestuurders aan dat ze in de laatste maand gereden hebben wanneer ze mogelijk te veel gedronken hadden. Zoals steeds zal de politie tot eind januari in het hele land controleren op alcohol achter het stuur. De boodschap van de affiches zal ook te zien zijn langs de Vlaamse snelwegen met als slogan: ‘Wie drinkt, rijdt niet’.

(Lees verder onder het filmpje)

Beter zingen

Met die boodschap is Lotti het helemaal eens. “In een ver verleden zal het wel eens gebeurd zijn dat ik gereden heb met een glas te veel op”, zegt Lotti. “Al heb ik nooit positief geblazen. Nu zou ik dat nooit meer doen. Sinds ik Marieke (Van Hooff, zijn partner, nvdr.) ken, drink ik sowieso veel minder, want zij drinkt helemaal niet. En ik voel me daar goed bij: ik slaap beter, ik voel me beter én ik zing beter. Dus drinken is nergens goed voor. En al helemaal niet achter het stuur.”

Tweede ex-echtgenote

Het nieuwe BOB-lied ontstond haast per ongeluk volgens Lotti. “De muziek is van John Terra. Hij had me dat nummer eerder al gestuurd omdat ik op zoek was naar nieuwe rocksongs”, zegt hij. “Toen ze me vroegen voor de BOB-campagne, wist ik het meteen: dit is de song. Ik heb dan een tekst geschreven en voor de Franse tekst heb ik de hulp ingeroepen van mijn tweede ex-echtgenote, Carol Jane Poe. Ik denk trouwens dat ze me hiervoor gevraagd hebben omdat ik zowel in Vlaanderen als Wallonië bekend ben. En natuurlijk omdat ik met mijn metalshows weer volop in de belangstelling sta.”(jsm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer