Spaanse vrouw komt geketend aan in ziekenhuis na ontsnapping uit huis van ontvoerder

Een 40-jarige Spaanse vrouw ontsnapte eerder deze week uit de klauwen van haar ontvoerder. Met een hangslot en ketting rond haar nek kwam ze aan in het Santiago Apóstol ziekenhuis in het Spaanse Miranda de Ebro. Daar vertelde de vrouw dat ze op een onbewaakt moment kon ontsnappen. Haar ontvoerder, die al eerder veroordeeld werd voor pedofilie, werd opnieuw gearresteerd.

Linde Schots
Bron: 20 Minutos

Afgelopen maandag kwam de vrouw het ziekenhuis binnen met een zware, ijzeren ketting en een hangslot rond haar nek en handen. Na onderzoek bleek ze niet alleen zichtbare blauwe plekken te hebben, maar ook verschillende kneuzingen. Ze vertelde het ziekenhuispersoneel, en later de politie, dat ze ontvoerd werd door een man die haar een lift had aangeboden nadat ze een familielid had bezocht in het ziekenhuis.

Het slachtoffer verklaarde dat hij haar onder een voorwendsel - hij moest thuis nog even wat spullen ophalen - overtuigde om even een tussenstop te maken. Toen ze zijn huis binnenstapte, sloeg hij haar bewusteloos. Toen ze later wakker werd, zag ze de ketting rond haar nek. Daarmee probeerde de ontvoerder haar te verstikken.

Op een onbewaakt moment kon de 40-jarige vrouw uit het raam klimmen en vluchten. Ze liep zo snel mogelijk naar familieleden die in de buurt woonden en werd van daaruit naar het ziekenhuis gebracht.

Voorwaardelijk vrijgelaten

Omdat het slachtoffer zich kon herinneren waar ze werd vastgehouden, kon de politie niet veel later een 57-jarige man arresteren. In afwachting van het onderzoek werd hij in de loop van de week opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden.

De verdachte bleek geen onbekende bij het gerecht. In 2015 werd de man al veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden nadat hij een negenjarig meisje ontvoerde en seksueel misbruikte.

© Policia Nacional

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer