Politie treft gegijzelde man (52) zwaargewond aan tijdens arrestatie van veroordeelde crimineel

De Belgiëlei in Antwerpen.© google maps

Antwerpen -

Het snelleresponsteam van de Antwerpse politie heeft dinsdag een veroordeelde crimineel gearresteerd op de Belgiëlei. In het appartement waar de verdachte verbleef, trof de politie echter ook een zwaargewonde man (52) aan. Het slachtoffer had geld geleend en werd gegijzeld om zijn schuld te innen.

jtp

Op 8 november beval de correctionele rechtbank in Antwerpen de onmiddellijke aanhouding van Edward N. (39). De verdachte was net veroordeeld tot vier jaar cel voor twee verschillende feiten: opzettelijke slagen en verwondingen aan een buschauffeur in april 2022 en een poging doodslag na een caféruzie op het De Coninckplein, in februari van dit jaar.

LEES OOK. Vijf jaar cel geëist voor steek in hals met kapot geslagen flesje aan café op het De Coninckplein

N. was op het moment van de uitspraak echter niet aanwezig in de rechtszaal. “De politie kreeg de opdracht om de veroordeelde op te sporen”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Na doorgedreven onderzoek onder leiding van het parket van Antwerpen kon de politie de man dinsdagavond lokaliseren. Hij verbleef op een appartement aan de Belgiëlei.”

De politie ging ter plaatse en kon met hulp van het snelleresponsteam (SRT) het gebouw binnendringen. “Daar troffen ze in eerste instantie een zwaargewonde man aan”, gaat Bruyns verder. “De 39-jarige verdachte was met een kompaan via het raam gevlucht, maar dankzij de tussenkomst van verschillende andere interventieteams kon het SRT hen toch vatten.”

Breuk in oogkas

De kompaan van N. stond ook geseind als voortvluchtige. “Hij heeft een waslijst aan veroordelingen op zijn naam staan, goed voor veroordelingen tot alles samen 11 jaar”, stelt Bruyns. “Beide verdachten zijn overgebracht naar de gevangenis.”

“Het slachtoffer werd in een auto geduwd en naar de flat aan de Belgiëlei gebracht. Daar werd hij geslagen”

Wouter Bruyns

Woordvoerder Antwerpse politie

Gezien de nieuwe gewelddadige feiten is het duo intussen ook voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen, die besliste om hen aan te houden. Het slachtoffer, een 52-jarige man, had blijkbaar geld geleend van N. Die was net die dinsdag zijn schuld komen opeisen. “Het slachtoffer werd in een auto geduwd en naar de flat aan de Belgiëlei gebracht. Daar werd hij geslagen. Hij liep onder meer een breuk in de oogkas op”, zegt Bruyns. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.

N. is geen onbekende voor het gerecht. Hij werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor diverse feiten. In 2017 kreeg hij al zes jaar cel wegens een poging doodslag en diefstal. Hij sloeg een cafébaas bijna dood met een verkeersbord in de Duinstraat na een ruzie op café in de Diepestraat in Antwerpen-Noord. N. stal toen ook de gsm van het slachtoffer en vluchtte weg. In het vonnis noemde de rechter hem toen al onder meer een tikkende tijdbom.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen