© BELGA

Brian Riemer reageert op keepersgeruchten en kan weer rekenen op Yari Verschaeren: “Hij is een potentiële Gouden Schoen”

Brian Riemer viert morgen één jaar bij Anderlecht met een match op Westerlo. De Anderlecht-coach ging op de persconferentie in op diverse thema’s. Oh ja, Dolberg en Verschaeren zitten in de selectie, Hazard en Amuzu zijn nog out.

Jürgen Geril

1. Yari Verschaeren

Brian Riemer wacht niet langer. Yari Verschaeren zit in de selectie net als Kasper Dolberg. Aangezien Hazard (knie) en Amuzu (pubalgie) nog out zijn - wellicht tot de bekermatch van donderdag tegen Standard - zal Verschaeren wel minuten krijgen. “Een fitte Yari Verschaeren is één van de beste spelers in de Jupiler Pro League. Een potentiële Gouden Schoen-winnaar. Elke club in België zou hem zo snel mogelijk terug willen. Ik zie op training een speler die heel hongerig is. Of hij een concurrent is voor Leoni en Stroeykens. Hij kan ook op de flank voetballen, maar ontbolsterde vorig jaar omdat hij op zijn beste positie centraal speelde. We zullen zien. We hebben al 23 spelers gebruikt en zullen iedereen nodig hebben.”

2. Alexis Flips

De Fransman maakte tegen RWDM geen al te beste beurt en verdwijnt wellicht weer uit de basis. Riemer panikeert niet. “Alexis Flips zagen we altijd al als een project voor de toekomst. Je wilt natuurlijk dat het snel lukt, maar kijk naar Stroeykens en Leoni. Ook zij hadden tijd nodig om open te bloeien. Natuurlijk worden mensen dan ongeduldig en sommigen verliezen het geloof in Flips, maar wij niet...Hij heeft alle kwaliteiten om hier op termijn te slagen. Ik zei hem dat hij relax moest zijn en niet gefrustreerd mocht raken. Dan zal zijn tijd wel komen.”

© Isosport

3. Mats Rits

Mats Rits is mogelijk één van de meest onderschatte spelers bij Anderlecht. Hij is niet de spectaculairste, maar houdt het team in evenwicht. “Jullie zien aan mijn basisopstellingen hoe hard ik Mats waardeer. Hij speelde eerste als een nummer acht, maar is nu de nummer zes als controleur voor de verdediging. Dat is echt zijn rol. Daar voor hebben we spelers die heel veel ruimte bestrijken zoals Delaney en Leoni, terwijl Rits dan waakt over de balans in het elftal en zelfs een playmaker is vanuit die positie zelfs spelmaker is. Hij doet een geweldige job.”

4. Nieuwe keeper?

De IJslandse doelman Valdimarsson wordt genoemd bij Anderlecht. Zoekt Anderlecht een nieuwe keeper? “Dan zal er eerst een andere moeten vertrekken”, aldus Riemer grijnzend. “Op dit moment hebben we een uitstekend trio keepers. Veel mensen willen drama creëren tussen die jongens, maar dat is niet aan de orde. Ik zie lachende gezichten. Natuurlijk kijken we altijd uit naar goeie spelers voor de toekomst. Het is Jesper Fredberg zijn job, maar we zien wel of er iets gebeurt in januari.”

De IJslandse doelman Valdimarsson.© IMAGO/Maciej Rogowski

5. Eén jaar Riemer

“Een score voor mezelf op 100? Ohla, Ik oordeel niet graag over mijn eigen werk. Doen jullie dat maar. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik enorm geniet van deze job. Ik kwam naar hier om Anderlecht weer naar de top te stuwen en werk hard aan dat project. Maar ik leg de lat ook hoog voor mezelf. Ik weet dat het nog een pak beter kan en dat er veel te winnen is. Die grote ambities probeer ik waar te maken. Op dit moment in het seizoen vind ik dat we zowat de punten gesprokkeld hebben die we verdienen. Niet meer, maar ook niet minder. We hebben wel maar 12 op 24 buitenshuis. Dat is onvoldoende. Daar moeten we ook aan werken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer