Regering raakt het nog niet eens over toekomst krantencontract, volgende week nieuw overleg

© Boumediene Belbachir

Het federale kernkabinet raakt het donderdag nog niet eens over de aanbestedingsprocedure voor de krantenconcessie. Dat verneemt Belga in regeringskringen. In de loop van volgende week volgt nieuw overleg. Een en ander moet nog technisch worden uitgeklaard, valt te horen.

jvh
Bron: BELGA

De concessie voor de verdeling van kranten en tijdschriften, goed voor 125 miljoen euro, zit tot nog toe bij bpost. Het contract moet vanaf 2024 echter vernieuwd worden. Afgelopen weekend bleek dat de federale overheidsdienst economie de offerte van concurrent PPP aanduidt als winnaar, een zware dobber voor het overheidsbedrijf. 

Woensdag zou er in het kernkabinet van de federale regering eensgezindheid gegroeid zijn om het contract niet te gunnen. Maar wat er met de 125 miljoen euro aan subsidies moet gebeuren is nog niet duidelijk. De Franstalige socialisten van PS zouden aansturen op een fiscale aftrek voor papieren kranten. Uitgevers kunnen dan zelf kiezen met welke distributeur ze in zee gaan. Langs liberale kant zou de voorkeur gaan naar een schrapping, om de begroting te sparen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen