© ATV

Beerschot boekt opnieuw 5 miljoen euro verlies, totale verlies loopt op tot 28 miljoen euro: “Dit was ingecalculeerd”

In het boekjaar 2022-2023 heeft Beerschot ruim 5 miljoen euro verlies geleden. Dat is een stevige verbetering tegenover het voorgaande seizoen, maar het totale verlies van de club loopt intussen wel verder op tot 28 miljoen euro.

kofr

Beerschot heeft vorig seizoen 5,2 miljoen euro verlies geleden. In vergelijking met het seizoen voordien is dat een aanzienlijke verbetering. In het laatste seizoen in 1A leed Beerschot meer dan 10 miljoen euro verlies. De club heeft vooral in de uitgaven bespaard. Zo zakten de personeelskosten van ruim 10 miljoen euro naar iets meer dan 6 miljoen euro. Maar het verlies blijft natuurlijk nog altijd stevig. In totaal staat Beerschot nu bijna 28,5 miljoen euro in het rood. “Dit was ingecalculeerd”, zegt CEO Frédéric Van den Steen. “Het is geen geheim dat we moesten bezuinigen. Desondanks blijven de cijfers negatief. De potentiële overnemers waar we nog mee onderhandelen weten dat. Die cijfers worden dan ook in alle transparantie gedeeld. Dus nee, dit schrikt hen niet af.”

Van den Steen geeft wel toe dat in het prille begin van de overnamegesprekken enkele andere investeerders afhaakten toen ze de laatste jaarbalansen zagen. “Sommige investeerders zagen het effectief niet zitten om er met zo’n cijfers aan te beginnen. Maar gelukkig hebben andere partijen door die cijfers heen gekeken. De club, de jeugd, de fans, deze stad: er is veel potentieel bij Beerschot. Dat is niet in getallen uit te drukken en daar zijn gelukkig ook nog altijd enkele investeerders van overtuigd.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners