Een Jean-Marie Pfaff-imitatie en een nieuwtje uit de journaalstudio: dit was ‘De slimste mens ter wereld’

Aflevering 28 van ‘De slimste mens ter wereld’ was een clash der titanen. “We zagen een van de sterkste quizprestaties vanavond”, klinkt het. Kan Guga Baúl de topscore, nota bene die van zijn eigen echtgenote, verbeteren?

Eline VandeGehuchte

De winnaar van donderdagavond:

Guga Baúl was met een indrukwekkende 558 seconden de slimste.

De verliezer:

Het is gebeurd: Charlotte Adigéry moest het spel verlaten na een weinig spannend finalespel tegen Jacotte Brokken. Met haar sterke zeven deelnames en vier overwinningen belandt Adigéry voorlopig op de tweede plaats, na Alex Agnew. “Ik wil nog graag de crew bedanken, zij waren ook fantastisch”, zegt de zangeres en muzikante die terugkomt in de finaleweken.

(lees verder onder de foto)

Charlotte Adigéry bedankt de crew.© Play

De nieuwkomer op maandag:

Met Annelies Verlinden komt er een tweede minister in het spel, ditmaal van Binnenlandse Zaken.

Beste quotes:

Jurylid Jan Jaap van der Wal: “Ik denk dat Jacotte veel weet. Zij staat altijd te wachten tot het haar beurt is om het weer te presenteren en ondertussen hoort ze al het nieuws.” Jacotte Brokken: “Dat is niet zo, het weer is nooit live opgenomen.” Van der Wal: “Meen je dat? Schandalig. Ik wil mijn geld terug.”

***

Na een vraag over een hagedis die “een kracht van Jezus bezit” (over water lopen), vraagt Erik Van Looy aan Charlotte Adigéry: “Welke kracht van Jezus zou jij graag hebben?” Adigéry: “Een witte man zijn.” En Jacotte Brokken: “Twaalf vrienden hebben.”

***

Uit een quizvraag blijkt dat aan de Britse universiteit van Exeter volgend jaar een bijzondere studie start: een postgraduaat in magie. Van Looy: “Ik vraag mij af waar je dan heen kan met dat diploma.” Guga Baúl: “In de politiek.”

***

Jan Jaap van der Wal: “Jouw geliefde heeft het puntenrecord (Tine Embrechts had ooit 667 seconden, red.), ik heb het idee dat je dat wil verbeteren, stiekem. Wil jij problemen thuis?” Guga Baúl: “Ze was zo lief om te zeggen dat als iemand het mag verbreken, dat ik het mag zijn.”

(lees verder onder de foto)

De Jean-Marie Pfaff-imitatie van Guga Baúl.© Play

Mooiste moment

Guga Baúl is de kampioen der imitatie. In een naadloos ‘Sam Gooris’-taaltje: “Ik heb de Jacotte, ik bedoel, jackpot gewonnen omdat ik tussen deze twee dames mag zitten. Lang geleden ook dat ik in Guantanamo Bay geweest ben”, zegt hij wijzend naar Charlotte Adigéry, die er deze keer in een knaloranje outfit bijzit. Vervolgens imiteert Baúl Jean-Marie Pfaff in het Duits en gaat hij zowel kandidaten als jury en publiek de hand schudden. “Want dat doet die effectief.”

De tussenstand

1. Alex Agnew (8 afleveringen)

2. Charlotte Adigéry (7 afleveringen)

3. Robin Pront (7 afleveringen)

4. Jeroen Leenders (7 afleveringen)

5. Fien Germijns (6 afleveringen)

INFO. ‘De slimste mens ter wereld’, van maandag t.e.m. donderdag om 21.15 uur op Play4. In ‘Team Ochtend’ bij Play Nostalgie hoor je elke dag tussen 8 en 9 uur een gesprek met de afvaller.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer